Akrep Burcunda Venüsyen Güneş Tutulması!

0
Akrep Burcunda Venüsyen Güneş Tutulması!
“Sevgi, aşk, ilişkiler, değer yargılarımız, maddi konular, kendimize biçtiğimiz değer üzerinden dikkat çekici tecrübelere itilebiliriz.”
Merhabalar Kent Ekranı okurları,  25 Ekim, 2022 Salı günü (2 drc) gün ortası yaşanacak parçalı Güneş tutulmasıyla bir dönemin kapanışının ardından, başlayacak yeni dönemin ayak sesleri geliyor.
Akrep temasının temel motivasyonu, kişinin kendisini değiştirmesini, rejenere etmesini öngörür. Bu değişim kendini aşma şeklinde ifade edilebileceği gibi çevremizdeki şartları yönetmekle de gerçekleşebilir.
Çokça bahsedilen ölümün fiziksel bir yok oluştan ziyade bir sonu, bir bitişi anlattığını söyleyebiliriz.
Kişinin psikolojik anlamda “ölümü”, esasında yeni başlangıçlar yapabilmesi için zorunludur.  Bu dönemde Sabit/Su burcu Akrep enerjisinde ruhsal gelişmeyi vurgulayan temalar olacak elbette.
Bencil olmayan yollara yönelmek, derinlik ve anlayış geliştirmek adına mücadeleci bir süreç.
Akrep’in tutkusu, iradesi, gizlilik içeren doğası, sürekli bir dönüşüm hali, şifa getiren gücü ise, esasında tutulma etkilerinin geçmişi ardımızda bırakma temasına işaret ediyor.
Aynı zamanda “sabit” nitelikte yaşanacak bu tutulma etkileri altında; değişmesi gereken koşullara sıkıca tutunmak yerine esneklik içinde , direnç göstermeden olayları yönetmek, kabullenmek önemli olacak.
Zira insanoğlunun kontrol edemediği, üzerinde hakimiyet kuramadığı durumlardan hoşnut olmama, korkma hali vardır.
Bilinmezliğin içinde yol almaktan imtina eder, içinde bulunduğu, bilindik şartları, koşulları terk etmek istemez. Dolayısıyla bu süreçte kökten yenilenmelerin, başlangıçların “kısmi tutulma” olması sebebiyle etkilerinin parçalar halinde  6 aylık süreçte yaşanacağı, hayatımıza nüfuz edeceği söylenebilir.
Karşımıza çıkan konuların, atılan adımların/başlangıçların kadersel boyutu  üzerinden yön bulma gayretine girişirken, geçmişten bu yana artık bize eşlik/hizmet etmeyen bitişler, vedalar olabilir. Özellikle Akrebin gölge yanları ile; bizi zehirleyen, şüphe, kıskançlık, nefret, kin, öç alma duygusu, yıkıcı, affetmeyen, güç savaşına sürükleyen, kötüye kullanan, manipüle edici, düşük frekanslı enerjilerin tuzağına düşmemek en güçlü desteğimiz olacaktır.
Arınmak, geçmişe sünger çekmek, ruhsal anlamda büyümek ve en derinlerinde taşıdığımız korkuların üzerine çıkma potansiyeline yüzümüzü dönme gayreti önemli.
Zira Güney düğüm yönünde yaşanan tutulmaların sancı yaratan boyutu kaçınılmaz değişim için mücadele etmeyi gerektiriyor olacak.
Tutulmaya eşlik eden Venüs çok güçlü, destekleyici değil. Sevgi, aşk, ilişkiler, değer yargılarımız, maddi konular, kendimize biçtiğimiz değer üzerinden dikkat çekici tecrübelere itilebiliriz. Mesela geçmiş bir ilişkinin yenilenmesi veya bırakılması, sahip olduğumuz maddi değerleri gündeme getiren (eş, ortak, iş bağlantılı paralar), kariyer, harcama alışkanlıklarımızı, yatırımları öne çıkaran, ani değişimlere yol açan belki de krizler taşıyan yanı bizi çözüm odaklı olmaya itecektir. Değerler derken, başkaları ile paylaşılan paralar, vergiler, krediler, sigorta,  miras, parasal ortaklıklar, yatırımlar, iş ortaklıklarını içine alan kaynaklar, derin duygusal ilişkiler bir olasılık kriz yaratan yanı gündemin başlıkları olabilir.
Mars’a baktığımızda hemen tutulma ertesi 30 Ekim tarihinde “retro” yapacak olması ilerlemeyi, harekete geçmeyi, insiyatif almayı yavaşlatan, dur bekle uyarısı veren, enerjimizi, motivasyonumuzu ortaya tam koyamadığımız, öfkenin içe dönük haline işaret ediyor. Kasım ayı boyunca Mars/Neptün sert etkisi  mücadeleyi, ilerlemeyi, savunma gücümüzü, yön duygumuzu dağıtabilir, yanılgılara açıklık verebilir. 12 Ocak 2023 tarihi retro bitimi sürecine dek herseyi akıl/mantık süzgecinden geçirmek, adımlarımızı sabırsız, aceleci bir ruh hali içinde hızlandırmamak, durum değerlendirmesi yapmak durumundayız.
Tutulma anı ufukta Oğlak burcu var! Yükselende Pluton vurgusu major duruyor. Üzerimizde baskı kuran konulardan özgürleşmek yeni yapılanmalar, yaşamımızda inşa etmek istediğimiz konulara vurgu yapan, geri dönülmez bir viraja girildiğini de söylüyor. Oğlak enerjisi ekonomik koşullarla, kısıtlamalarla,  sistem kurmakla alakalıdır. Dolayısı ile Satürn 2.ev Kova yerleşimi finansal açıdan istikrar sağlamakta zorlandığımız,  dönüşümün baskısı artıyorken, değişime giden yola odaklanma gücüne konsantre olabilmeliyiz. 0-4 derece ile sabit burçlar Akrep/Boğa/Aslan ve Kova burcunda bir planet ve bu burçların ana aks’lara düşmesi sabit burçları öncelikli olarak etkileyecektir. Keyifli, güzel değişimlerin kapısını aralamak üzere sakin, huzurlu bir hafta diliyorum.
Sevgiler. 🙏
Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 24 Ekim 2022

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here