MENAJERİ AÇIKLADI: SALMAN RÜŞDİ BİR GÖZÜNÜ KAYBETTİ , ELİNİ KULLANAMIYOR

0

MENAJERİ AÇIKLADI: SALMAN RÜŞDİ BİR GÖZÜNÜ KAYBETTİ , ELİNİ KULLANAMIYOR

Ağustos ayında New York’ta bıçaklı saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi’nin menajeri, “Bir gözünde görme kaybı var. Kolundaki sinirler kesildiği için bir elini kullanamıyor” dedi.

GAZETE DUVAR’ın haberine göre,  ABD’nin New York eyaletindeki bir konferansta bıçaklanarak hastaneye kaldırılan “Şeytan Ayetleri” kitabının yazarı Salman Rüşdi’nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı. Yazarın menajeri, Rüşdi’nin bir gözünde görme kaybı yaşadığını ve bir elini kullanamadığını duyurdu.

Rüşdi’nin menajeri Andrew Wylie, “Yaraları çok derindi, bir gözünde görme kaybı var. Boynunda üç ciddi yara vardı. Kolundaki sinirler kesildiği için bir elini kullanamıyor” dedi. Dünyanın çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyleyen Wylie, “İtalya’dan ABD’ye kadar, milliyetçilik ve köktenci sağ yükselişte” ifadelerini kulandı. Menajer, Rüşdi’nin hala hastanede olup olmadığına dair bilgi vermedi.

NE OLMUŞTU?

Uzun süredir New York şehrinde yaşayan Rüşdi, 12 Ağustos’ta Chautauqua Enstitüsü’nde konferans vermek için kürsüye çıktığı esnada, Hadi Matar’ın bıçaklı saldırısına uğradı. Biri boynundan olmak üzere 10’dan fazla bıçak darbesine maruz kalan Rüşdi, araçla yaklaşık 40 dakika mesafede bulunan UPMC Hamot Surgery Center Hastanesi’ne helikopterle kaldırılarak ameliyata alındı.

Polis ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ekiplerinin New Jersey’deki evinde arama gerçekleştirdiği Matar, dün ilk çıktığı mahkemede suçsuz olduğunu iddia etti.  1980’lerde yazdığı “Şeytan Ayetleri” kitabıyla İslam dünyası tarafından tepki çeken Rüşdi hakkında, dönemin İran lideri Ayetullah Humeyni tarafından ölüm fetvası verilmişti. Humeyni’den sonra ülke liderliği makamına gelen Ali Hamaney de Rüşdi hakkındaki fetvanın değiştirilemez olduğunu belirtmişti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here