PARİS’TE LÜKS MARKALARIN İKİNCI EL ÜRÜNLERİNİ SATAN EN TANINMIŞ MAĞAZA BİR TÜRK AİLEYE AİT.

0

PARİS’TE LÜKS MARKALARIN İKİNCI EL ÜRÜNLERİNİ SATAN EN TANINMIŞ MAĞAZA BİR TÜRK AİLEYE AİT.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir çok ülkede olduğu gibi yaşanan ekonomik kriz ve fiyatlardaki artış, ikinci el mağazalara olan ilgiyi arttırdı.

Hükümet tarafından çıkarılan bir yasa ile, Paris’teki bazı lüks moda evlerinin ellerinde kalan ürünleri fiyat düşürmemek için yakarak imha etmesinin önüne geçildi.

Markalar bu nedenle başka bir sistemi devreye sokarak etiketi çıkarılan ürünleri “de griffe” adlı mağazalarda satmaya başladı.

Sıfır ve etiketsiz seri sonu ürünleri alamayan tüketicilerin tercihi ise ikinci el mağazalar oldu.

Paris’te bir Türk aile tarafından işletilen ikinci el mağazası modaseverlere lüks ürünleri daha uygun fiyatla satın alma imkanı sunuyor.

Yarım asrı aşkın süredir Paris’te yaşayan Türk aile açtıkları mağazada ikinci el lüks marka ürünlerin satışını yapıyor.

Yaptıkları işin Fransa’da “Depo Vente” olarak adlandırıldığını belirten Nevin Yenilmez, “Yani müşterilerimiz satmak istedikleri az kullanılmış veya hiç kullanılmamış eşyalarını bize getirip bırakıyorlar, biz onlara bir fiyat belirleyip veriyoruz. Tabii ki bu fiyatlar piyasa fiyatlarına göre ayarlanıyor. Biz bunun üzerine bir kar koymak üzere satışını yapıyoruz.”şeklinde konuştu.

Nevin Yenilmez, Louis Vuitton marka az kullanılmış ikinci el bir çantanın orijinal fiyatının yaklaşık bin 200 euro olduğunu ancak mağazada 700 euro’ya satıldığını söyledi.

Chanel marka hiç kullanılmamış kırmızı bir çantanın ise 6 bin 700 euro olarak fiyatlandırıldığını şuan bir Chanel mağazasında ise 8 bin 700 olduğunu söyledi. Yenilmez, Hermes’e ait hiç kullanılmamış büyük bir ikinci el çantanın da 5 bin 500 euroya satışa çıkarıldığını belirtti.

Yenilmez çiftinin ikinci el lüks ürünler mağazası Le Boudoir isimli butik geçen yıl maskeli 6 kişi tarafından soyulmuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here