MALTEPE BELEDİYESİ’NİN ’4. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ’ YARIN (6 EKİM) BAŞLIYOR

0

MALTEPE BELEDİYESİ’NİN ’4. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ’ YARIN (6 EKİM) BAŞLIYOR
Festivalde, 15 oyun ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak

Maltepe Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği ’Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’ 6-9 Ekim tarihlerinde Maltepe’de tiyatroseverler ile buluşacak.

Festivalin açılış töreni 6 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Sanatçıların vatandaşları selamlayacağı, Maltepe ilçe meydanından Beşçeşmeler’e uzanan alanda kortej geçişi gerçekleşecek.

Festivale Portekiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İspanya, Kırgızistan, Sırbistan, Azerbaycan, Kosova, Kazakistan, Özbekistan ve Portekiz’den tiyatro toplulukları ve sanatçılar ile Mersin, Ayvalık ve İstanbul’dan tiyatro grupları katılacak. Festival, Pat Atölye’nin “Siluet” isimli oyununun gösterimiyle perdelerini açacak.

Portekizli sanatçı Antonio Jorge’nin “The World Is A Stage / Mask Exhibition” isimli sergisi Türkan Saylan Kültür Merkezi Fuaye’de açılacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu sezon sahnelediği Fransız oyun yazarı Yasmina Reza’nın ödüllü oyunu “Vahşet Tanrısı” ile sahne alacak.

Tiyatro Antilogos, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ortak projesi “Uçurtmayı Vurmasınlar” ile “1964” isimli oyunlarıyla Maltepeli izleyicilerin karşısına çıkacak.

Yerli ve yabancı 15 tiyatro oyunu ücretsiz şekilde Maltepeli tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Festival çerçevesinde Portekizli sanatçı Antonio Jorge’nin ’The World Is A Stage/Mask Exhibition’ isimli sergisi, Avrasya Tiyatrolar Birliği’nin söyleşisi ve atölye çalışmaları gerçekleşecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here