Mersin Mezitli’de polisevine terör saldırısı

0

Mersin Mezitli’de polisevine terör saldırısı

Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polisevine saldırı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre araç içinde bulunan kadın polis üniformasıyla polis kılığına girerek polisevine sızmaya çalıştı.

Gece saat 22:45 sıralarında 34… plakalı Beyaz renkli lüks araç, Polisevi Nizamiye Nöbet Kulübesine uzun namlulu silahlarla ateş açılmasının ardından bombalı saldırı gerçekleştirdi.

İlk olarak 1’i ağır 2 polis memurunun yaralandığı, patlama bölgesinde çanta içerisinde 2. bir düzenek daha bulundu. İkinci patlayıcı kontrollü olarak patlatıldı.

Durumu fark eden polisler aracın girmesini engelleyince silahlı çatışma çıktı. Bunun üzerine canlı bomba olduğu öğrenilen kadın aracı patlattı. Olayda 1 polis memuru şehit olduğu belirtilse de İçişleri Bakanlığı bu bilgiyi doğrulamadı. 1 polis memuru ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Bölgede bomba imha ekipleri kontrollü olarak patlama gerçekleştirerek bir bombayı daha imha etti. Başsavcı Tolgahan Öztoprak da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, ”Mersin’de polisevi saldırısıyla ilgili olarak 1 şüpheli silahıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatıldı” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının olduğu bölgede incelemeler yapmak üzere Ankara’dan ayrıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi’ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adlî soruşturma başlatmıştır.Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here