NE DUMANLI VAADDEN NE DE HÜLYADAN; DURDURULAMAZ AKIŞTAN…

0

Herkese iyi bir hafta sonu dileyerek;

İNSANIN  DUVARLARI . . .

Süreç içinde tümü yıkılacak olsa da insanlık tarihi kadar eskidir duvarlar. Yapımı iki bin yıl süren ve dünyanın en eski savunma duvarı olan Çin Seddi sekiz bin kilometreden fazladır. İnsanlık tarihinin milattan öncesine aittir.Dünya mirası sayılmakta, yeni yedi harikadan biri olarak anılmaktadır. Neticede korku nedeniyle yapılmış büyük bir duvardır. (Great Wall)

Oysa Berlin Duvarı’nın yapımını ve yıkılmasını hatırlayan pek çok insan henüz hayattadır. On altı yıl görevde kalan ve Almanya’nın ilk kadın şansölyesi olan Merkel bu duvarın yıkılmasıyla yer değiştirenlerdendir.

Çocukluktan başlayarak duvarlara tırmanmak bir şeyleri aşabilmek için oluşan içgüdüsel bir davranıştır. İnsan önce gördüğü duvarları, sonra da kendi duvarlarını aşmaya çalışır. Her ikisi de acıları taşır.

Ve insan bilir ki her acı da dışarıdan gelmez!

Bu acılar kimi zaman duvarın bir kısmını, kimi zaman tamamını yıkmakla geçer.

Ne tuhaf!

İnsanlar, cennet ülkelerini yaşanmaz hale getiren emperyalistlerin coğrafyasına ölümü göze alarak ulaşmaya çalışıyorlar.

Oysa…

İnsanoğlu hep dört duvar arasında kalsa da beşinci yolu penceresidir. Pencere; bir açıdan duvarların yıkılması, olup bitenin takip edilmesidir. Pencere bakmak değil, görebilmek, zulme isyan etmektir. Pencere, bir duvar yazısını uzaktan okumanın huzurunu yaşayabilmektir…

 

O duvar yazıları ki dünyanın sınırlarını belirler.

O sınırlar insanın dilidir, harfleridir, düşleridir…

Ve asla kişisel değildir…

Çok değil, 1971’de adını ve sokağını bir duvara yazan kişi yozlaşmaya karşı ilk grafiti eylemini başlatmıştır. ”TAKI 183’’ yazısı, ilk insanın duvar işaretlerine farklı bir gönderme ve insana çizilen şablona isyandır…Keşke her insan Taki gibi yıkılacağını bildiği tüm duvarlara ismini yazabilse…

Yazının sonunu Nazım’la bitirmek istedim;

O duvar

O duvarınız vız gelir bize vız!

Bizim kuvvetimizdeki hız,

Ne bir din adamının dumanlı vaadinden,

Ne de bir hülyanın gönlü yakışındandır.

O yalnız tarihin durdurulmaz akışındandır.

Saygı, sevgi ve inançla,

Kemal YALNIZ/İktisatçı

Kemal YALNIZ/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 14 Ağustos 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here