Birleşik Krallık’ta Kampanya: “Enerji faturalarını ödeyemiyorum ve ödemeyeceğim”

0

Don’t Pay UK’: Ödeme Yapma Birleşik Krallık Grubu Kampanyası: “Enerji faturalarını ödeyemiyorum ve ödemeyeceğim”

Pandemiden çıkışta yaşanan hayat pahalılığı krizi Batı’nın Ukrayna gerekçesiyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımlarla körüklenirken, Britanya’da yükselişi durdurulamayan enerji faturalarına karşı sivil itaatsizlik hareketi başladı.

Enerji faturalarının sürekli kabarması yüzünden yoksullaşan ve ekimde yeniden zamlanacak olmasıyla en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamama durumuyla yüzleşen milyonlarca Britanyalı, ‘Don’t Pay UK’ (Ödeme Yapma Birleşik Krallık) grubunun kampanyasında buluşuyor.

Yurttaşın faturaları görmezden gelmesi ve borçları ödemeyi ertelemesine yönelik kampanyanın web sitesinde hükümet ve enerji şirketlerini baskı altına alarak masaya oturmak ve bu krize çare bulmak zorunda bırakmanın amaçlandığı belirtiliyor.

Hareketi kınayan hükümetten “Bu, son derece sorumsuz mesajın diğer herkes için fiyatları yükseltmekten ve kişisel kredi notlarını olumsuz etkilemekten başka sonucu olmayacaktır” açıklaması geldi. Açıklamada “Hiçbir hükümet küresel gaz fiyatlarını kontrol edemezken, hanelere enerji faturalarında 400 sterlinlik indirim ve en savunmasız hanelerin hayat pahalılığıyla baş etmesine yardımcı olmak için 1200 sterlinlik doğrudan destek dahil olmak üzere 37 milyar sterlinlik yardım sağlıyoruz” siteminde bulunuldu.

SPUTNİK’in haberine göre, Borç ve finans uzmanları ise halka ödeme yapmamanın -borç artışı, ön ödeme sayacına bağlanma, ekstra ücret talebi gibi- potansiyel riskleri hakkında tam bilgi sahibi olmalarını tavsiye ediyor. Yanısıra tedarikçiler nadiren de olsa enerjiyi kesebiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here