Çanakkale Savaşlarında batırılan İngiliz amiral gemisi ‘HMS Majestic’ in batığı görüntülendi .

0

Çanakkale Savaşlarında batırılan İngiliz amiral gemisi ‘HMS Majestic’ in batığı görüntülendi .

Çanakkale Boğazı’nda Seddülbahir açıklarında, batırılan İngiliz kraliyet donanmasına bağlı “HMS Majestic” gemisine Belgesel yönetmeni ve sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan dalış gerçekleştirdi.

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının girişimleriyle dalış turizmine açılan bölgedeki gerçekleştirilen dalışta, 20 metre derinlikteki batık gemi ile geminin çok yakınında bulunan ve taşımacılıkta kullanılan motorsuz 2 barç görüntülendi.

Belgesel yönetmeni ve su altı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan tarafından, Çanakkale Boğazı’nda Seddülbahir açıklarında, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının girişimleriyle su altı turizmine açılan bölgede dalış gerçekleştirildi. Dalışta, 20 metre derinlikteki İngiliz kraliyet donanmasına bağlı “HMS Majestic” gemi batığının çok yakınında bulunan ve taşımacılıkta kullanılan motorsuz 2 barç görüntülendi. ( Tahsin Ceylan – Anadolu Ajansı )

Ceylan’ın dalışında, 1968 yılında bir başka gemiye çarparak batan “Kaptan Franco” batığındaki, nesli tehlike altında olan “Paramuricea clavata” türü kırmızı mercanlar da kayıt altına alındı.


HMS Majestic,Kraliyet Donanmasına bağlı
Majestic sınıfı bir zırhlı idi.
31 Ocak 1895 tarihinde denize indirilen  Majestic, 16.060 ton ağırlığında idi. Uzunluğu 128, genişliği 23, yüksekliği de 8,2 metre idi.

Göreve başladığı 1895 yılında, dönemin en büyük ön-dretnot niteliğinde idi. 1904 yılına kadar Kanal Filosunda görev yaptı, ardından Atlantik Filosuna atandı

I. Dünya Savaşı başlayınca Çanakkale Savaşı için kurulan birleşik donanmaya katıldı. 27 Mayıs 1915 tarihinde, Otto Hersing komutasındaki Alman denizaltısı U-21 tarafından torpillenerek batırıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here