FUTBOLUN ARİTMİ HALİ!       

0

FUTBOLUN ARİTMİ HALİ!     

Söylem tıp dünyasından çalınmadır. Kalbin genelde düzensiz kan pompaladığı bir rahatsızlık halidir. Ben bunu futbola indirgemek zorunda kalırken kaç kez ritmi bozuk ortamlardan sıyrıldım; ek olarak yıldızlarım ve çağdaş olma fakirliğimle tanındım; şartları kendim oluştursam da….

İşin doğru çıkışından beklediğim alkışı alamadım… Hep engelleyen  ve görüntüsü değişik aynı model canavarlar karşımda oldu…

Söylediğim hayal olma bitimine artık ulaşarak battık.
O zaman sil baştan gerekli iken kazancı “Ali Baba Kırk Haramiler” tarzında kullananlar topu taca atmayı tercih ediyorlar!

Kalecisinden kadın futboluna kadar savaştığım; konunun unutulanı değil; bilinçli hatırlanmamak üzere yolcusu yapılmak istendim.

Balığın koktuğu yer başı oldu ama, hep kuyruktan bahsettik futbolda. Hatta beşikten mezara kadar futbolla var olan öğrenci topluluğumun dahi günlük yaşamı ve maddeci tavrı geleceğini yabancılara teslim eden bir guruba  takılmasına neden oldu.
Faraziye üstüne ahkam kesmek ve saha dışı alakasız yorumlarla futbol zamanını çalanların  futbola katkısı olmasa da kendilerine teslim olmuş bir futbol aklı yarattılar!

Yapan, yaptıran değil; onlar kendilerini bilir ve amaçları  bellidir.
Bu işin tek haini, çıkarcıların ince hesaplarıdır!

Sezon başı tüm takımlarımızın yabancılarla oynama ve hazırlanma süreçleri cennet ülkemize karşı yanlışlarla doludur.

Bir zamanlar Uludağ, Abant, Kızılcahamam kavgası verenler bir ara tesislerinde bu gerçeği yakalamaya çalışırken yaşadıklarını unutuyorlar!

Elinde en az 6-7 yıl emek verip yetişen ve  yıldız olma şansı yakalayan gençlere reva görülen durum vahimdir.
Yarınımız tehlikededir; bugün söylüyoruz; geçmişte de söylemiştik.

Önce günlük hesapla sat ve yerine yabancı al; sonra bas git!

Taraftar profili de değişmiştir.
Dayatılan nedenlerle futbol takımının transfer gündemi yabancılara verilecek Dolar ve Eurolarla meşguldür.
İyi para verilen daima iyi oyuncudur!

Tavsiye eden, getiren, parasını tayin eden bir teşkilatın elinde oyuncak olmuş; onlara ‘teslim’ bayrağını çekmiş ve nihayet kariyeri  başkalarınca tayin edilen bir futbol dünyası yaratılmıştır.
Açıkçası adamını bul devri futbolda geçerli olmuştur.

Geçmişte futbol oynayana ve kötü bakan aileler artık çocuklarını kapı kapı dolaştırıp kolay yoldan parasal güce alet olmaktadır.

Amatör küme ve gençler Corananın da getirdiği ortam nedeniyle unutulmuştur.
Hatta ekranlar ve medyada başka hevesler varken takip edilmezken şimdi güncel hale gelerek önemli bir ilgi alanı yaratmıştır.

İşte bu ortamda  dünya futbolundaki yerimiz şu anda en alt iken geçmişteki ritmimize ait hafızamızı kaybettiğimiz de ne yazık ki unutulmuş durumdadır.

Adnan DİNÇER/Futbol İnsanı-Tek. Direktör-Akademisyen-Yazar

 

Adnan DİNÇER/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 27 Temmuz 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here