20 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

20 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Sağanak Yağışlı 19/28 Derece

Nem; % 67/92

Rüzgar; 26

4KM/SAAT

Bölgelerde Durum
 
Marmara Parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir’in doğusu) ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Ege Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Denizli’nin güney çevrelerinin, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa, İzmir’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Burdur’un güneyi ve Isparta’nın doğu çevrelerinin, gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Adana ve Mersin’in iç kesimleri, Osmaniye, Hatay’ın kuzeyi ve Kahramanmaraş’ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İç Anadolu Az bulutlu, kuzeybatı kesimleri yer yer parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara’nın batı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Batı Karadeniz Parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Artvin çevreleri ile Rize ve Trabzon’un iç kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Ardahan, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güney Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Batı Akdeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, batısı kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde doğusu yer yer kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra doğusu 6; Doğu Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan, akşam saatlerinde geneli güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batısı 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.
Marmara Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5, yer yer 6; Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, açıkları ile öğle saatlerinden itibaren geneli 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, İskenderun Körfezi gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde Antalya Körfezi güneydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra batısı 4 ila 6, yer yer 7; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here