18 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

18 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Parçalı Bulutlu 19/27 Derece

Nem; % 58/91

Rüzgar; 31 KM/SAAT

Bölgelerde Durum
 
Marmara Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Edirne çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
Ege Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinden Kütahya çevreleri ve Afyonkarahisar’ın kuzey ilçeleri ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra İç Ege’nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
Akdeniz Az bulutlu, yer yer parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Isparta’nın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İç Anadolu Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Konya’nın kuzey ilçeleri, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ve Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın Eskişehir’in güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Rize ve Trabzon’un doğu ilçeleri ile Ordu’nun iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Doğu Anadolu Parçalı ve az bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Kars çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güney Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Marmara ve Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren 4 ila 6; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batısı 2,0 m, Görüş: İyi.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, öğle saatlerinden itibaren 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, öğle saatlerinden itibaren 3,0 m, Görüş: İyi.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden itibaren 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, öğle saatlerinden itibaren 3,0 m, Görüş: İyi.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan, kuzeyi öğle saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here