14 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

14 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Parçalı Bulutlu 19/27 Derece

Nem; % 67/94

Rüzgar; 17 KM/SAAT

Bölgelerde Durum
 
Marmara Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde bölgenin güneybatısında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Ege Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Akdeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’de yerel olarak kuvvetli, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş’ın güneybatısı ve Mersin’in iç kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
IcAnadolu Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
BatiKaradeniz Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak ve Bartın dışında bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
OrtaVeDoguKaradeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Samsun’nun iç kesimleri ile Amasya’nın kuzeyinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
DoguAnadolu Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Bingöl, Muş, Van ve Hakkari’nin kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinden sonra Bingöl, Muş ve Erzurum’un güneyinde, sabah bölgenin kuzeyi ile Malatya ve Elazığ’ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
GuneyDoguAnadolu Az bulutlu, batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Doğu Karadeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerinde kadar doğusu 6; Doğu Karadeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, batısı kuzeybatıdan 4 ila 6, öğle ve akşam saatlerinde batısı 7 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Orta Karadeniz 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusu gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde kuzeyi güneybatıdan, sabah ve akşam saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden sonra kuzeybatıdan 3 ila 5, güneyi ile açıkları 6; Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, Antalya Körfezi güneydoğudan; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, günün ilk saatlerinde Mersin Körfezi kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: Orta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here