iOS 16 güncellenmesiyle uyumlu ve uyumsuz modeller hangileri? Güncelleme ne zaman? Neler var?

0

iOS 16 güncellenmesiyle uyumlu ve uyumsuz modeller hangileri? Güncelleme ne zaman? Neler var?

iOS 16’nın çıkmasıyla birlikte iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE 2016, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, güncelleme desteği alamayacak. Yani bu beş modelde iOS 16 çalışmayacak.

iOS 16 ile uyumlu olan modeller ise şöyle:

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhonea XR

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone SE (2. Nesil ve sonrası)

iOS 16 ile çalışacak modeller arasına henüz tanıtılmayan iPhone 14 serisi de katılacak.

GÜNCELLEMEDE NELER VAR?
iOS 16, Apple’ın uzun zamandır pek dokunmadığı kilit ekranına daha derin kişiselleştirme seçenekleri getiriyor. Artık daha büyük boyutlu bir saat kullanabiliyor, saatin yazı tipini ve renklerini özelleştirebiliyor, saatin etrafına özel widget’lar yerleştirebiliyor  ve daha fazla derinlik için bir Portre Modu fotoğrafı kullanabiliyorsunuz. Ayrıca, kilit ekranınıza hava durumu animasyonlarını da eklemeniz mümkün.

Kilit ekranı ayarlarının her biri, özel bir Odak Moduna da bağlanabiliyor; örneğin, Çalışma ve Uyku için farklı bir kilit ekranınız olabilir.

Kilit ekranı bildirimleri artık ortada toplanmak yerine kilit ekranının altından toplanacak. Böylece favori fotoğrafınız artık gizlenmeyecek.

Tüm ekranı kaplayan ve size daha fazla albüm resmi ve daha büyük oynatma düğmeleri gösteren yepyeni bir Müzik widget’ı da kilit ekranına dahil oluyor.

iMessage nihayet mesaj düzenlemeyi ve mesajlarınız için doğrudan “göndermeyi geri almayı” destekliyor. Ayrıca, artık bir mesajı sadece üzerinde kaydırarak okundu olarak işaretleme özelliği de var.

SharePlay, en iyi arkadaşlarınızla bir görüşme sırasında şovları izlemenize ve müzik dinlemenize olanak tanıyan yeni bir FaceTime özelliği. Böylece ikinizin de keyif aldığı içeriğe tepki verebilir, tartışabilir ve tepki verebilirsiniz.

Apple Haritalar, bize tonlarca ayrıntıya sahip devasa 3D haritalar veren başka bir büyük güncelleme alıyor. Görmeyi bekleyebileceğiniz binaların ve altyapının 3B modelini incelemek için alanları yakınlaştırabilirsiniz.

Haritalar artık 15 durağa kadar çok duraklı rotaları destekliyor ve bu rotaları daha sonra yeniden kullanmak üzere kaydedebilirsiniz.

Haritalar’daki Toplu Taşıma sekmesi artık işe gidip gelmenizin ne kadara mal olacağını (kabaca) size bildirecek ve toplu taşıma kartlarınızı doğrudan Haritalar uygulamasında ekleyip geri çağırabileceksiniz.

iOS 16 NE ZAMAN ÇIKACAK?

iOS 16’nın Eylül ayında İphone 14 tanıtımı ile birlikte çıkması büyük ihtimal olarak görülüyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here