Parkta yoga yapan kadınlar, CİMER’e şikayet edildi: Kadınlar engellendi; Belediye Başkanları tepki gösterdi.

0

Parkta yoga yapan kadınlar, CİMER’e şikayet edildi: Kadınlar engellendi; Belediye Başkanları tepki gösterdi.

Eskişehir’deki Dede Korkut Parkı’nda yoga yapan kadınlar, CİMER’e şikayet edildi. Yaşananları sosyal medya hesabında duyuran Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bu da mı yasak oldu? Siz şaka mısınız?” diye sordu.

Eskişehir’de Odunpazarı ilçesinde Dede Korkut Parkı’nda yoga yapmak ‘suç’ oldu. Parkta yoga yapan yurttaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi. Parkın, valiliğinin sorumluluğunda olduğu belirtilirken, güvenliğin yurttaşları engellendiği açıklandı.

Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, yaşananları sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile duyurdu.

Eskişehir Valiliği’nin sorumluluğunda olan Dede Korkut Parkı’nda yoga yapan yurttaşların CİMER’e şikayet edildiğini açıklayan  Kazım Kurt, ayrıca güvenlik görevlilerinin yurttaşları engellendiğini belirtti.

Kurt, olaya tepki göstererek yaptığı açıklamada, “Eskişehir Valiliği’nin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı’nda yoga yapanlar CİMER’e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Yoga yapan kadınların engellenmesine bir tepki de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den geldi. Büyükerşen de sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, “Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here