Zimbabve’de son beş ayda filler 60 kişiyi öldürdü!

0

Zimbabve’de son beş ayda filler 60 kişiyi öldürdü!

Zimbabve Hükümet Sözcüsü Nick Mangwana, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bu yılın başından bu yana ülkede 60 kişinin filler tarafından öldürüldüğünü, 50 kişinin fil saldırısı sonucu yaralandığını belirtti.

Geçen yıl 72 kişinin fil saldırında hayatını kaybettiğini hatırlatan Mangwana, Zimbabve’de bu ay fil zirvesi düzenleyeceklerini aktardı.

Bölgedeki fillerin çok kalabalık sürüler halinde hareketle yerel halkın tarlalarını talan ettiğini vurgulayan Mangwana, bu durumun topluluk üyelerini fillerle mücadeleye zorladığını vurguladı.

Brroking Enstitüsü raporuna göre Zimbabve’de 2021 yılı itibarıyla yaklaşık 84 bin fil bulunuyor

100.000 örnekle Zimbabve, Afrika’daki fillerin yaklaşık dörtte birini temsil eden Botsvana’dan sonra dünyanın en büyük ikinci fil nüfusuna sahip.

Fildişi ticareti için kaçak avcıların bu memelileri yok ettiği diğer ülkelerin aksine, Zimbabwe’deki fil nüfusu yılda %5 artıyor.

Hükümet sözcüsü Nick Mangwana Twitter’da “Bazı bölgelerde filler geniş sürüler halinde hareket ediyor. Tarlalardaki her şeyi yiyip bitirdiler ve şimdi mülklere taşınıyor, insanları savaşmaya zorluyor ve bu süreçte filleri yaralıyor” dedi.

Mangwana, “Yaralı filler saldırgan ve kontrol edilemez hale gelir” dedi. “İnsan-yaban hayatı çatışması konusu çok hassas hale geldi. Yalnızca bu yıl 60 Zimbabveli filler tarafından öldürüldü ve 50 kişi yaralandı” dedi.

2021’de Mangwana’da filler 72 kişiyi öldürdü.

Zimbabve Parklar ve Yaban Hayatı Yönetim Kurumu’ndan Tinashe Farawo, AFP’ye “(fil) nüfusu azaltılmazsa bir felaket olma ihtimalinin yüksek olduğunu” söyledi.

“Sürülerin su ve yiyecek aramak için hareket edeceği kurak mevsimde tehdidin artması muhtemeldir,” diye belirtti ve en tehlikeli filleri ortadan kaldırmak için korucuların görevlendirildiğine dikkat çekti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here