17.4 C
Türkiye
Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana Sayfa Sağlık Erdoğan duyurdu: Kapalı mekanlarda maske yasağı kaldırıldı, Bilim Kurulu toplantısı yapılmayacak

Erdoğan duyurdu: Kapalı mekanlarda maske yasağı kaldırıldı, Bilim Kurulu toplantısı yapılmayacak

0

Erdoğan duyurdu: Kapalı mekanlarda maske yasağı kaldırıldı, Bilim Kurulu toplantısı yapılmayacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyeleriyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında, ”Salgının kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırmıştır” diyen Erdoğan, ”Bugün yapılan koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında bu hususlar değerlendirildi. Bilim Kurulumuz olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadığı görüşüne varmıştır. Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Kapalı mekanlarda maske yasağının kaldırıldığını duyuran Erdoğan, ”3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulaması vakalar binin altına düşene kadar devam edecektir. İleri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir. Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılarımızın aşıları özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini önermektedir” diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here