Topu topu 400 tane kalan Sumatra kaplanlarından 3’ü yakalandıkları tuzakta ölü bulundu.

0

Topu topu 400 tane kalan Sumatra kaplanlarından 3’ü yakalandıkları tuzakta ölü bulundu.

Yetkililer, Endonezya’nın Sumatra adasındaki tuzaklara yakalandıktan sonra nesli tükenmekte olan üç Sumatra kaplanının ölü bulunduğunu söyledi.

Yerel polis şefi Hendra Sukmana, Pazar günü bir dişi ve bir erkek kaplanın, Aceh eyaletinin Doğu Aceh ilçesinde bir palmiye yağı plantasyonunun yakınında bir kapana kapanarak bacaklarından yaralanmış halde ölü bulunduğunu söyledi.

Başka bir dişi kaplanın cesedi, saatler sonra, yaklaşık 500 metre uzaklıkta, neredeyse kopmuş boynu ve bacaklarıyla bir tuzakla bulundu, .

Sukmana, yetkililerin topluluğa ve plantasyon şirketlerine vahşi hayvanların geçebileceği ormanlık alanlara tuzak kurmamaları çağrısında bulunduğunu söyledi.

Açe’deki koruma ajansının başkanı Agus Arianto, kaplanların ölüm nedenlerini belirlemek için bir veteriner ekibi tarafından otopsi yapıldığını ve bölgede, çiftliklerde yaban domuzu yakalamak için kullanılanlara benzer birkaç tuzağın bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Tuzaklar, Sumatra adasındaki çiftçiler tarafından, yıkıcı zararlılar olarak kabul edilen yaban domuzlarını yakalamak için yaygın olarak kullanılır.

Bununla birlikte, kaçak avcılar, nesli tükenmekte olan vahşi yaşam hayvanlarını öldürmek için de tuzaklar kuruyor.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here