BBC 2022’nin en etkili 100 kadını açıkladı;Türk asıllı Kalp cerrahı Dilek Gürsoy da listede

0

BBC 2022’nin en etkili 100 kadını açıkladı;Türk asıllı Kalp cerrahı Dilek Gürsoy da listede

BBC dünyanın en ilham veren ve en etkili 100 kadın listesini açıkladı. Listede İran’daki protestoları desteklemek üzere saçlarını kesen kadınlar, Olena Zalenkska ve Almanya’da çalışmalarını sürdüren Türkiyeli kalp cerrahı Dilek Gürsoy da bulunuyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, 2022’de dünyanın en ilham veren ve etkili 100 kadını listesini açıkladı.

Seçilen 100 kadın arasında müzik fenomeni Billie Eilish , Ukrayna’nın First Lady’si Olena Zelenskaya gibi isimlerin yanı sıra Avrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah Dr. Dilek Gürsoy da bulunuyor.

100 Kadın Listesi’nde, ayrıca aktris Priyanka Chopra Jonas ve Selma Blair, ‘Rus popu çariçesi’ Alla Pugacheva, İranlı tırmanma sporcusu Elnaz Rekabi, üç adım atlamada rekor sahibi atlet Yulimar Rojas ve Ganalı yazar Nana Darkoa Sekyiamah gibi isimler bulunuyor. Ukrayna ve Rusya’daki çatışma ve direnişin kadın yüzlerinin de olduğu listede, Avrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah Dr. Dilek Gürsoy da var.

Almanya’da Türk göçmen bir ailenin çocuğu olarak doğan Dr. Dilek Gürsoy, önde gelen bir kalp cerrahı ve yapay kalp uzmanı. Forbes dergisinin kapağına taşıdığı Gürsoy, hayat hikayesini anlattığı “Buradayım Çünkü İyiyim” adlı bir de kitap yazdı. On yılı aşkın süredir yapay kalp araştırmalarına öncülük eden Gürsoy, şu sıralarda özel bir kalp kliniği açma çalışmalarını sürdürüyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here