AKIL TUTULMASI!

0

AKIL TUTULMASI!

Göztepe küme düşerken sempatimizin azaldığını sanmasın. Ama yenilen golde ve verilen penaltı hakem adına kötü bir değerlendirmedir.
Maçın hakemi sahada vücut diliyle zaten her zaman “ego” kavgası veriyor!

Atılan golden sonra küme düşmeyi göze alan bir ders ve onurlu hareket kabul eden sarı -kırmızılılar gelecek günlere önemli mesajları sahada verirken aynı şekilde iltifata ihtiyaç duymayan GFK ve Muhammet Demir de bilinçli penaltıyı dışarı atarak duygusal bir yapı ile maça farklı damga vurmuşlardır.
Ancak futbolun kural ve gerçekleri o kadar çok yıpratıldı ki bu sezon yanlış -doğru birbirlerine arkadaş oldular sanki.

Benim görüşüm bu ligin yaralı olduğudur. Kulağımıza küpe olsun ve sahadaki oyuna bu kadar dış etken ve felsefe sokma becerisi kuruluş ve otoriteyi yok etmiştir.

Bu lig geçersizdir kanımca ama buna karar vermek yürek ister!
Duayen olarak ömrünü bu işe vermiş kişileri dışarıda bırakan, yer kapma yarışında acımasızca ve kural tanımayan amatör dışı zihniyet futbola çökmüştür.

VAR aslında tüm yanlışları örtüyor!
Verilen kararlar hakemi ve yanlışı yakalıyor veya kurtarıyor!
Bu sadece biz de değil dünyada özellikle Avrupa futbolunda da dikkat çekti

Liglerin statüsü ile oynamadan; düşme – kalma kararının sonu yoktur.

Futbolun gelişmesi durmuş, bir avuç Menajer ve onlara teslim olmuş futbolcular vitrinde cirit atıyorlar! Hatta kendi emeğimizin başarısını ortaya koyan genç ve yürekli olanlar dahi bertaraf edilmesi için algıya teslim olmuştur.

Geçmişte de vardı.
Şahsen kimsenin etkisinde kalmayan; kovulmayı göze alan gerçekçiliğim nedeniyle başarılarımı futbol tarihinden çıkartanlara sorum şudur : Sizin artık şikayet hakkınız yoktur!

Küme düşme kaldırılsa, takım sayısı artsa da futbolda gelişme olamaz.
Gelen yabancılardan dünyada futbol adına rekabetçi bir yıldızlar kadrosu çıkartamazsınız. Dışarda eğitim alanların dahi burada bekleneni verememesi sistemimizdeki yetersizlik ve keyfiliktir..

Son dakika golleri, penaltılar, sahada en ufak çarpmada yerlerde kıvranan, ellerini dayanılmaz acı işareti ile verilen aksiyonlar sosyolojik bir futbol dünyası yaratma laçkalığıdır. Ya iki maçta değişen teknik adam furyası! Sezon başında yaygara ile şampiyonluğa oynatıyor diye anılanların fiyaskosu şimdi neden konuşulmuyor!?

Kimseyi kastetmiyorum ama hiç olmazsa dolmaya gelenlerin bir bölümü gerçekçi olmalıdır. Bu kadar akıl tutulması olamaz. “Z” kuşağına bu zihniyeti mi emanet edeceksiniz. Tribünler ,sadece müşteri değil; heyecan duyan, forma aşkı ile ,amatör ruhla sizin maçınızı nafakasından keserek gelenlerin işgal yeridir. Hatta ekran başında sizi izlerken de öyle! . Kalite, heyecan, doğru futbol ve ülkemizin gençlerine dönük yarınları bekliyoruz!

Yoksa Pandemiden uzak, maskesiz boş tribünler, sizi pişman eder.

Ben gördüm ve yaşadım.
Sizler yaşamayın.
Buralara kolay gelmedik!

Adnan DİNÇER/Futbol İnsanı-Tek. Direktör-Akademisyen-Yazar

 

Adnan DİNÇER/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 25 Nisan 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here