“Ülkemizin potansiyeli kendi silikon vadisini oluşturabilecek düzeydedir”

0

“Ülkemizin potansiyeli kendi silikon vadisini oluşturabilecek düzeydedir”

ATO Congresium’da ‘Forum Metaverse’ etkinliğinde konuşan Erdoğan’ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle :

*Bugün dijital dünyanın ne kadar kötü bir görünüme sahip olduğunu en iyi işin içindekiler biliyor. Kartel haline gelen sosyal medya platformlarının hukuki ve ahlaki sınır tanımayan tasarrufları bile bu alanda yolumuzu çizmek gerektiğinin somut ifadesidir. Madem artık giderek büyüyen dijital ekonomi gerçeği var, öyleyse ülkelerin tamamının uzlaşmayla kabul edip, arkasında duracağı bir dijital hukuk düzeni kurulmadan sorunların çözümü mümkün değildir.

*Uluslararası alanda öne geçmemizi destekleyecek her atılımın yanında yer alıyoruz. Kendi kulvarlarını açmak için yola çıkan gençlerimize omuz veriyoruz. Gençlerin kendilerini anlamadığını söyleyenler önce dönüp kendilerinin nereyi eksik bıraktıklarının muhasebesini yapması gerekir. Kuşak farkı bahanesiyle yeni nesilleri anlamaktan kaçınarak bu ülkeyi dünyanın yeni düzeninde söz sahibi olacak konuma getiremeyiz.

*Yaptığımız, inşa ettiğimiz her şey dijital kültür ürünlerinin de geniş, tabii bir hedef kitlesi var. Ülkemizin potansiyeli kendi silikon vadisini oluşturabilecek düzeydedir. Son Ukrayna-Rusya krizi bize şu gerçeği bir kez daha göstermiştir. Dijital dünyada da kendi altyapınıza, kendi eşyalarınıza, kendi insan gücünüze sahip değilsiniz yani yerli ve milli ayaklar üzerinde durmuyorsanız felaketin eşiğindesiniz demektir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here