PERA PALAS’TA GECE YARISI…

0

PERA PALAS’TA GECE YARISI…
İZLENME REKORU KIRIYOR

Sevgili okuyucularım;
Bugün sizi değişik kurgusu olan bir dizinin yolculuğuna çıkaracağım. İzlemediyseniz muhakkak izleyin derim. Aman kaçırmayın!

Netflix dizisi olan Pera Palas’ta Gece yarısının başrollerinde Hazal Kaya, Selahattin Paşalı ve Tansu Biçer yer almaktadır. Senaryosunu Elif Usman kaleme almaktadır. Yönetmenliğini, Emre Şahin üstlenmektedir.

Biraz diziye yolculuk yapalım.
Pera Palas’ın muhteşem görkemi büyüleyici atmosferi, O dönemin kıyafetleri sizi izletmeye şevk ediyor. Hazal Kaya Esra karakteri ile karşımıza çıkmaktadır. Hazal kaya dönemi güzel yansıtmış, başarılı bir performans sergilemiştir. Esra Gazetecidir. Bir araştırma yapmak için Pera Palas’a gider 2022 yılında olduğumuz dönemde, Esra ona verilen bir anahtarla Pera Palas’ta bir odaya girerek zaman yolculuğunda bulur ve 1919 yılına gider. Ne olduğunu anlayamaz. Karşısında başarılı yazar Agatha Christie ‘yi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü görür. Kendisini bir rüyanın içerisinde zanneder. Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı 1919 yılında düzenlenen siyasi komplonun ortasında yer alır. Ve bu komployu engellemeye çalışır.

Çok güzel bir dönem dizisi olmuş. Esra karakteri 2022 yılından 1919 yılına geldiği için o dönemlerde henüz bilinmemiş şarkılar söylemektedir. Herkes önce şaşkınlıkla alışmadıkları için ardından büyük bir keyifle Esra’yı dinlemektedirler. 2022 Yılında yaşayan insan ile 1919 yılında yaşayan insanlar karşılaştırılmıştır.

Diziyi izlerken o döneme gitmek istedim. Pera Palas’ta olmak istedim. Gizemi yüksek olan dizi uzun süre Netflix Türkiye top 10 listesinde 1 Numara’da kalacak gibi duruyor. Şu anda bir numarada zirvede…

Emeklerine sağlık, güzel bir dizi olmuş sizlere iyi seyirler diliyorum.

Atay BARBUROĞLU/Yazar-Sanat Eleştirmeni
www.kentekrani.com 06 Mart 2022

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here