BABAMIN KEMANI

0

BABAMIN KEMANI

‘Hikayesi ve senaryosu Yeşilçam filmlerini anımsattı bana…’ 

“Babamın Kemanı” Cuma günü Netflix`te gösterime girdi.

Merakla beklediğimden hemen izledim. Hikayesi ve senaryosu Yeşilçam filmlerini anımsattı bana…

Filmin müzikleri de Yeşilçam konseptini yansıtan şekilde seçilmiş.
Çocuk oyuncu olan ve filmde Özlem karakterini canlandıran Gülizar Nisa Uray`ın müthiş oyunculuğu dikkat çekiyor. Özlem karakteri bana Yeşilçam filmlerindeki Ayşecik karakterini anımsattı.

Filmin Başrol oyuncularına gelince Engin Altan Düzyatan ve Belçim Bilgin bu film için biçilmiş kaftan… Hikaye ve senaryo ile doğru oyuncu seçimi birleşince müthiş bir film ortaya çıkmış diyebilirim. Filmin hikayesinde ve senaryosunda hiçbir şekilde havada kalan bir bölüm olmaması bütünlüğün sağlanması açısından müthiş olmuş diyebilirim. Filmde en etkileyici replik ise “Aile olmak sevgi, ilgi, özveri, fedakarlık istiyormuş. Farklı notaların bir araya gelip de oluşturduğu en güzel besteymiş aile dediğin.” Şimdi de teknik değerlendirme yapayım. Yönetmen Andaç Haznedaroğlu filmin sinematografisi açısından müthiş ve başarılı bir iş çıkarmış.

Özellikle ses miksajı çok başarılı… Müziklerin teknik açıdan filme eklemlenmesi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş. “Babamın Kemanı”.filmini izleyerek hem duygusal, hem de eğlenceli anlar geçirebilirsiniz.

FİLMİN KONUSU VE KADROSU

Babasını kaybeden küçük Özlem, ünlü bir keman virtüözü olan amcasının yanına taşınmak zorunda kalır. Paylaştıkları müzik tutkusu acaba onları yakınlaştırabilecek midir?

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Belçim Bilgin, Gülizar Nisa Uray’ın yer aldığı Babamın Kemanı filminde Yener Sezgin, Yiğit Çakır, Ayfer Dönmez Ertekin, Selim Erdoğan, Ulrich Mertin ve Erdem Baş gibi başarılı isimler de bulunuyor.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen
Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 22 Ocak 2022

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here