Migros’ta işçiler kazandı!

0

Migros’ta işçiler kazandı!

En düşük ücret 5 bin 125 lira oldu, işten çıkarılan işçiler iş başı yapacak

Migros’un İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışırken işten çıkarılan sendika üyesi 257 işçi, işe iade ve maaşlarda artışa gidilmesi kararından sonra bugün depo önünde bir araya geldi.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi Esenyurt Migros depo işçileri, yüzde 8 zam teklifini kabul etmeyerek şubat ayı başında iş bırakma eylemine başlamıştı. İş bırakan 257 işçi, telefonlarına gönderilen mesajla işten çıkarılmıştı.

Bunun üzerine işçiler, vatandaşları Migros’u boykot etmeye çağırarak eylemlerini depo önünde sürdürmüştü. Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki villasının önünde geçen cuma günü bir araya gelen işçiler, protestoları sırasında ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı. Gözaltılar sırasında işçilerden Gülabi Aksu’nun kelepçeli elleriyle gözyaşlarını silmesi gündemde iz bırakmıştı. Gözaltına alınan yaklaşık 100 işçi daha sonra serbest bırakılmıştı.

Sanatçı Haluk Levent’in arabulucu olmasıyla işverenle işçiler arasında dün akşam anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu. DGD-Sen de işten çıkartılan işçilerin geri alınacağını ve maaşlarında artış yapılacağını açıklamıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here