Güzellik cilt güzelliğinden daha derinlerde olabilir; Çekici insanların bağışıklık sistemleri iyi daha!

0

Güzellik cilt güzelliğinden daha derinlerde olabilir; Çekici insanların bağışıklık sistemleri iyi daha!

Proceedings of the Royal Society B akademik dergisi tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre çekici insanlar aslında daha iyi bağışıklık sistemlerine sahipler .

Araştırmacılar, Texas Christian Üniversitesi’nde 79 kadın ve 80 erkekle fotoğraf çektirmelerini ve kanlarını test etmelerini istedi.

Katılımcıların boyundan yukarı fotoğrafları çekildi.

“Nötr bir yüz ifadesi” tutmaları emredildi ve kadınların makyaj yapmasına izin verilmedi. Her katılımcıdan daha sonra test için 85 mililitre kan alındı.

492 diğer gönüllüden, çekilen fotoğraflara dayanarak katılımcıların yüz çekiciliğini derecelendirmeleri istendi.

Araştırmacılar daha sonra bu derecelendirmeleri derlediler ve kan testlerinin sonuçlarıyla çapraz incelediler

Akademisyenler, yüzün çekiciliği “bazen kendine özgü özelliklerle noktalanırken” bunun “genellikle zaman ve mekanda tutarlı olduğunu” belirtti.

Çalışmada, “Pürüzsüz ten, belirgin elmacık kemikleri, parlak gözler ve dolgun, kırmızı dudaklar gibi özellikler, kayıtlı insanlık tarihi boyunca çekici kabul edildi” diye yazdılar.

İnsanlar biyolojik olarak daha sağlıklı bir eş aramaya programlanmış olabileceğinden, bir kişinin çekiciliği ile bağışıklık seviyeleri arasında bir miktar korelasyon olacağını teorileştirdiler.

Daha çekici katılımcıların kanının daha yüksek fagositoz oranlarına sahip olduğu tespit edildi (Belirli beyaz kan hücrelerinin yabancı parçacıkları yuttuğu süreç)

Tıp araştırmacıları daha önce “fagositlerin bakterileri, mantarları ve habis hücreleri ortadan kaldırarak doğuştan gelen bağışıklıkta merkezi bir rol oynadığını” iddia etmişti.

Araştırmayı yöneten Summer Mengelkoch, şunları söyledi : “Çekici biriyle konuşmak için bara giden insanlar genellikle yüzeysel oldukları gerekçesiyle göz ardı ediliyor ve ‘Her şey görünüşle ilgili değil’ deniyor. Ama gerçekten kaliteli bir eş bulmak için içgüdülerini takip ediyorlar.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here