Yusuf DİLBER; Bitcoin Yükselmeye Devam Ediyor

0

Yusuf DİLBER; Bitcoin Yükselmeye Devam Ediyor

Uzun zamandır durgun olan kripto para borsası kendine gelmeye başladı. Bitcoin, 20 bin dolar seviyelerinin üstüne tekrardan çıkmaya başladı.

2022 yılında büyük bir belirsizlik ve düşüşler yaşayan kripto para borsaları, yatırımcılarına uzun bir süre endişe verdi. Büyük umutlarla takip edilen alt coinler de beklenmedik düşüşler yaşandı ve bir çok yatırımcı çok büyük miktarlar kaybetti. Özellikle büyük beklentiler olan Terra (LUNA), ve Kasım ayında dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan FTX’in batması, bitcoin piyasasında şok etkisi yaratmıştı. Uzun zamandır 20 bin doların altında dolaşan bitcoin ise, 2023’ün ilk haftalarında yatırımcılarını sevindiriyor.

Yükseliş içinde olan bitcoin, iki gün önce 20 bin dolar seviyelerinin üzerine çıkarak yatırımcılarının yüzünü güldürmeye başlamıştı. Popüler kripto para birimi, bugün ise  21 bin dolar seviyesini aşarak çıkışını sürdürdü. Böylece bitcoin, son iki haftada yüzde 30’a yakın bir yükselme yaşamış oldu.Bitcoin 9 haftanın zirvesine yükselirken Ethereum’daki günlük artış yüzde 3’ü aştı. Kripto varlıkların  toplam piyasa değeri ise 1 trilyon dolara yaklaştı.

 Tüm dünyada yaşanan ekonomik durgunluk, merkez bankalarının faiz artırmasına yol açıyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizde bu ayki toplantısında 25 baz puanlık artış yapacağı beklentisini güçlendirdi. Ayrıca enflasyon verisinin beklentiler altında gitmesi bu olumlu artışların yanında da risklerin olduğunu gösteriyor.

Hangi Altcoinler Değer Kazanmaya Başladı?

Piyasa değerine göre son günler 4 altcoin yükseliş göstermektedir.Bu altcoinlerin son günler de %40’a yakın değer kazancıyla 2,5 dolara yaklaşan FTT bulunuyor.öne çıkan diğer altcoin’ler arasında Frax Share (FXS) %27, Convex Finance (CVX) %26, Decentraland (MANA) %21 oranında yükseliş kaydetti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here