TİP Genel Başkanı Baş, Millet İttifakını çektirdiği fotoğrafla uyardı; ‘Türkiye, bu fotoğrafa sığmaz’ 

0

TİP Genel Başkanı Baş, Millet İttifakını çektirdiği fotoğrafla uyardı; ‘Türkiye, bu fotoğrafa sığmaz’ 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) ‘müdahale kongresi’ Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yüzlerce partiliyle gerçekleşti.
Kongrede TİP Genel Başkanı Erkan Baş yaptığı kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Sarayında oturup bu ülkeyi açlığa mahkum eden Tayyip Erdoğan. Ey bu Saray rejiminden beslenen patronlar, tarikatçılar, işbirlikçiler, mafya bozuntuları. And olsun ki hesaplaşacağız. Bu bir kurtuluş hareketidir. Kurtuluş için hesaplaşacağız. Kardeşler, doğup büyüdüğümüz bu topraklara, bizi besleyen doğasına, bu mavi gezegene borcumuz var. Biz yıllardır direnmemize rağmen ‘Bu daha başlangıç’ demeyi Gezi’den öğrendik” dedi.
Konuşmasının en önemli vurgularından biri ‘hesaplaşma’ vurgusuydu. Baş, konuşmasında özellikle Millet İttifakı’nı da uyardı ve 6 parti liderinin birlikte çektirdiği fotoğrafa dair ‘Türkiye, bu fotoğrafa sığmaz’ dedi. Baş, ayrıca ‘Kendi çıkarlarını halkın çıkarlarının önüne koyanı herkes affetse biz affetmeyiz’ diye konuştu.
TİP’in varlığına ve hedeflerine dair de konuşan Baş, ‘Biz solculara solculuk yapmayacağız’ ifadelerini kullanırken TİP’lilerin, özellikle sağ partilere oy vermiş, solla hiç temas kurmamış kişileri örgütlemeyi hedeflemesi gerektiğini belirtti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here