Amerika’nın Sesi, Deutsche Welle ve Euronews…

0

Amerika’nın Sesi, Deutsche Welle ve Euronews…

RTÜK, DW (Deutsche Welle), Euronews ve Amerika’nın Sesi haber sitelerine lisans başvurusu için 72 saat süre tanıdı.

Bu sürede başvurmayanların erişimleri engellenecek.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı,Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “RTÜK ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullandı. Oy çokluğuyla alınan kararla, http://amerikaninsesi.com http://dw.com/tr ve http://tr.euronews.com sitelerine lisan için 72 saat süre tanıdı. Bu sürede başvurmayanların erişimleri engellenecek. Ulusal basının ardından sıra uluslarası haber sitelerinin denetlenmesine ve sesinin kesilmesine geldi. RTÜK’ün “sitede video var lisans almalı” bakışıyla denetlenmeyecek hiçbir haber sitesi kalmaz! Asıl hedef basın özgürlüğü ve çok seslilik. İstenen basın sussun, eleştirmesin” ifadelerini kullandı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullandığını açıkladı. Taşçı’nın açıklamasına göre Amerika’nın Sesi, Deutsche Welle ve Euronews’e lisans başvurusu yapmaları için 72 saat süre tanındı. Başvuru yapıp lisans almamaları durumunda sitelere erişim engellenecek.

Taşçı’nın paylaşımları şu şekilde:

“RTÜK ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullandı. Oy çokluğuyla alınan kararla, http://amerikaninsesi.com, http://dw.com/tr ve http://tr.euronews.com sitelerine lisan için 72 saat süre tanıdı. Bu sürede başvurmayanların erişimleri engellenecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here