İYİ YÜREKLİ BİR KRALA VEDA.

0

İYİ YÜREKLİ BİR KRALA VEDA.

BİRLEŞİK KRALLIK’TA DONDURMA ARABALARIYLA BİR UĞURLAMA TÖRENİ.

  Çanlarını çalarak ilerleyen yaklaşık 1 düzine dondurmacı arabasından oluşan konvoy, Lewisham Kenti kadar                                                                              dünyanın da ilgi odağı oldu.

Türkiye’de o çan sesleri mutlaka ilgi çeker ama, Birleşik Krallık’ta özellikle de çocuklar için “dondurmacı geldi” anlamındadır. Büyük sevinç ve heyecan yaratır.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

Londra’nın güneydoğusunda yer alan Lewisham Kenti’nde dondurma arabası çanının değil, dondurma arabaları çanlarının seslerini duyanlar merakla pencerelere koştular. Caddelerde olanlar da dönüp baktılar. Bir kaçı telefonla videosunu çekti. Görüntüyü çekenlerden birinin videosu Twitter’da yaklaşık 14 milyon kere izlendi; yaklaşık 9 milyon beğeni aldı.

 Louisa Davies, milyonlarca kişi tarafından iizlenen videosuna “Bir dondurmacının cenaze törenine tanık oldum.                     Bütün dondurma arabaları dayanışma için geldi ve takip etti. Ağlıyorum” diye yazdı.

Olay bir dondurma arabası konvoyunun geçişiydi. 10 dondurma arabasından oluşan konvoyun önünde de bir cenaze arabası vardı.

           Bölgesinde “Dondurma Kralı” olarak bilinen Kıbrıslı Hasan Derviş Türkel, anlatılanlara göre seyyar                                                           dondurmacıların hem kralı hem de babalarıydı.

Kıbrıs Türk Hasan Derviş Türkel, son yolculuğuna uğurlanıyordu. Bölgesinde “dondurma kralı” olarak bilinen Türkel, seyyar dondurma satıcılarının vefa gösterisiyle toprağa verildi.

Uluslararası ajanslar haberi atlamadı ve Türkel’in cenazesi “ilham verici yaşam” başlığıyla Washington Post’ta haber oldu.

Washington Post Gazetesi’nin haberle ilgili manşeti.

Yaklaşık 4 yıldır kanserle mücadele eden Hasan Derviş Türkel, 12 Kasım’da 62 yaşında vefat etmişti. Cenazesi salgın kısıtlamaları nedeniyle 17 Aralık’ta yapılabildi. Kardeşi Savaş Türkel, seyyar dondurmacıların ‘kralarına” sözkonusu vefa gösterisinin sebebini, “Ağabeyim, çok sevilirdi hepsine yardımları olmuştu. Çok çalışkan, iyi bir insandı.” diye açıkladı.

Hasan Derviş Türkel, 80li yıllarda 20li yaşlarındayken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Birleşik Krallık’a göç etmişti. Önceleri dondurma satmış 2000li yılların başında da Lewisham’da bir dondurma fabrikası kurmuştu.

Dondurmayı çağrıştıran müzikli cenazedeki ağırbaşlı hengame Lewisham halkı kadar Türkel Ailesi’ni de şaşırtmıştı.

Oğuz Haksever

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here