Eğitime kar engeli! Bu illerde okullar tatil edildi

0

Eğitime kar engeli! Bu illerde okullar tatil edildi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle birçok ilde de bazı ilçelerde eğitime verildi.

BİTLİS

Bitlis merkez ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Tatvan Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçede 21 Aralık 2021 Salı günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, “İlçemizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda 21 Aralık 2021 Salı günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 21 Aralık 2021 Salı günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

ADANA

Adana’nın Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil olacağı açıklandı. Tufanbeyli Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İlçemizde gerçekleşen yoğun kar yağışı sebebiyle öğrenci ve Öğretmenlerimizin olumsuz bir durumla karşılaşmamaları amacıyla 21 Aralık Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

KONYA

Konya’da, yoğun kar yağışı nedeniyle Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerinde eğitime verilen 1 günlük ara yarın için de uzatıldı. Böylece yarın il genelinde 9 ilçede okullar tatil edildi.

MUŞ

21 Aralık 2021 Salı günü il genelinde (yatılı okulların pansiyon kısmında kalan öğrenciler hariç olmak üzere) eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin ise 21 Aralık 2021 Salı günü idari izinli sayılacağı bildirildi.

TUNCELİ

Ovacık ilçesinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda 21 Aralık Salı günü eğitim ve öğretime ara verildiği kaydedildi. Açıklamada aynı gün Ovacık ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here