Altın fiyatlarında yeni rekor, Borsa’da sert düşüş!

0

Altın fiyatlarında yeni rekor, Borsa’da sert düşüş!

Altın fiyatları sabah saatlerinde dolar/TL’deki yeni zirvenin etkisiyle rekor kırdı. Gram altının fiyatı 1000 TL’yi aştı.

Döviz kurlarındaki fiyatlama altın fiyatlarına da yansıdı.

Altın fiyatlarında yeni rekor: Gram 1000 TL üzerini gördü

Erdoğan dün akşam yaptığı konuşmasında, “Faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu” demişti.

Bu gelişmelerin ardından Kapalıçarşı’da altın fiyatları sabah saatlerinde 1010 TL’yi gördü.

Sonrasında kısmen geri çekilerek 1000 TL altına geriledi. Gram altın 986 TL’den, çeyrek altın 1583 TL alış ve 1739 TL satış fiyatıyla işlem gördü. Cumhuriyet altını ise 6513 TL alış ve 7030 TL seviyesinde işlem gördü.

Spot piyasada ise ise ons altın fiyatı 1800 doların üzerini gördü. Geçtiğimiz hafta Fed kararı öncesi 1760 dolar sevilerine gerileyen ons altın fiyatı Fed’in parasal sıkılaşma yönünde sinyal vermesi ile haftayı yükselişle kapadı. Ons altın, haftanın ilk işlem gününde 1800 seviyelerinde seyretti.

Altın vadeli işlemleri ise 1803 dolar seviyelerinde işlem gördü.

Borsa haftaya sert düşüşle başladı

Borsada geçtiğimiz hafta yaşanan sert düşüşün ardından yeni hafta olumsuz fiyatlamalarla başladı. Sonrasında kayıplarının bir kısmını telafi etmesine rağmen piyasalardaki aşırı oynaklık sürüyor.

Borsa haftaya sert düşüşle başladı

BIST 100 endeksinde Cuma günü yaşanan sert düşüşün ardından, yeni haftanın ilk işlem gününde oynak bir seyir izliyor.

BIST 100 endeksi yeni haftaya yüzde 3,71 düşüşle 2 bin 7 puandan başladı. Sonrasında kayıplar yüzde 4,5’e ulaştı. Sonrasında BIST100 kayıplarını telafi ederek yüzde 1’lik primlenme yaşadı.

VİOP’ta BIST 30 endeks kontratı da haftaya yüzde 5’in üzerinde düşüşle başlamıştı. Sonrasında burada da kayıpların bir kısmı telafi edildi

Borsa güne sert kayıpla başlarken, Borsa İstanbul yönetimi piyasalar açılmadan önce BIST 50 endeksindeki paylarda açığa satışa bugün için yukarı adım kuralı getirildiğini duyurmuştu.

6 Ekim’de 1370’lerden başlayan primlenme, geçtiğimiz Cuma günü 2370’e gelmişti. Borsada 14 gün boyunca aralıksız yaşanan artış, Cuma günü sonlandı. Borsa İstanbul, son 10 haftadır aralıksız getiri sağlıyordu.

Mart 2021’den bu yana devre kesici ilk defa iki kez art arda çalıştı. BIST 100 hisse senetlerinin 66’sı yüzde 9’un üzerinde değer kaybetmişti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here