Bildiklerimiz yanlışmış; huzurlarınızda gerçek kimliğiyle Omicron!

0

Bildiklerimiz yanlışmış; huzurlarınızda gerçek kimliğiyle Omicron!

“Omicron’un Delta’dan daha düşük şiddette olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmuyor”

Omicron’un sadece hafif hastalığa neden olduğunu iddia eden çeşitli araştırmalar arasında, yeni bir çalışma, Omicron’un Coronavirüs’ün Delta varyantından (Covid-19) daha az şiddetli olduğuna dair “kanıt” olmadığını gösteriyor.

İngiltere’deki Imperial College London tarafından yürütülen yeni çalışma, Omicron varyantı ile yeniden enfeksiyon riskinin Delta varyantından 5,4 kat daha fazla olduğunu gösterdi .

Araştırmacılar, “Bu, Omicron’un geçmiş enfeksiyon tarafından sağlanan yeniden enfeksiyona karşı korumanın yüzde 19 kadar düşük olabileceği anlamına geliyor” dedi.

Araştırmacılar, 29 Kasım ile 11 Aralık arasında İngiltere’de PCR ile doğrulanmış tüm SARS-CoV-2 vakalarından elde edilen verileri kullanarak İngiltere’deki Omicron varyantının büyümesini ve bağışıklık kaçışını tahmin ettiler.

Genel olarak, S geni hedef yetmezliği olmayan (başka bir varyantla enfekte olması muhtemel) 196.463 kişi ve bununla birlikte 11.329 vaka (Omicron ile enfekte olması muhtemel) ve ayrıca genotipte 122.063 Delta ve 1.846 Omicron vakası SGTF analizine dahil edildi.

Rapor, Omicron olmayan (çoğunlukla Delta) vakalara kıyasla Omicron için pozitif testlerle ilişkili faktörleri inceledi.

Sonuçlar, Omicron’un tüm Covid vakaları arasındaki oranının, hem S-geni Hedef Arızası hem de genotip verilerinden tahmin edilen, 11 Aralık’a kadar her iki günde bir ikiye katlandığını gösteriyor.

Bu sonuçlara dayanarak, araştırmacılar, çalışılan süre boyunca Omicron’un üreme sayısının (R) 3’ün üzerinde olduğunu tahmin ettiler.

Ayrıca, Omicron öncesi dönemde, sağlık çalışanlarında Covid enfeksiyonuna ilişkin Birleşik Krallık araştırması, önceki enfeksiyonun altı ay boyunca ikinci bir Covid enfeksiyonuna karşı yüzde 85 koruma sağladığını tahmin ediyordu.

Mevcut çalışmada tahmin edilen yeniden enfeksiyon riski, bu korumanın bir Omicron enfeksiyonuna karşı yüzde 19’a düştüğünü göstermektedir.

Araştırmacılar, “Çalışma, semptomları bildiren pozitif test eden kişilerin oranı veya enfeksiyondan sonra hastane bakımı arayan vakaların oranı ile değerlendirilen, Omicron’un Delta’dan daha düşük şiddette olduğuna dair hiçbir kanıt bulamıyor” dedi. şu anda çok sınırlı.

En son modelleme ayrıca, Omicron varyantının, geçmiş enfeksiyondan veya iki aşı dozundan bağışıklıktan büyük ölçüde kaçındığına dikkat çekti.

Imperial’den Prof Neil Ferguson, “Bu çalışma, Omicron’un hem enfeksiyon hem de aşılama yoluyla verilen önceki bağışıklıktan kaçabileceğine dair çok önemli ölçüde daha fazla kanıt sağlıyor. Bu bağışıklık kaçırma seviyesi, Omicron’un halk sağlığı için büyük, yakın bir tehdit oluşturduğu anlamına geliyor” dedi.

Ekip, ikinci aşı dozlarının üzerinden iki veya daha fazla hafta geçmiş olan ve destekleyici dozlarının (AstraZeneca ve Pfizer aşıları için) üzerinden iki veya daha fazla hafta geçmiş olan kişilerde Delta’ya kıyasla semptomatik bir Omicron vakası geliştirme riskinin önemli ölçüde arttığını tespit etti.

Ancak araştırmacılar, takviye dozundan sonra semptomatik Omicron enfeksiyonuna karşı aşı etkinliği tahminlerinin yüzde 55 ile yüzde 80 arasında olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here