İstanbul Ticaret Üniversitesi, değerli bir ticari varlık olan Yapay Zeka’yı misyonu gereği ıskalamadı!

0

İstanbul Ticaret Üniversitesi, değerli bir ticari varlık olan Yapay Zeka’yı misyonu gereği ıskalamadı!

Üniversite, yapay zekâ alanında önemli bir adım attı.

Üniversite,kamu politikalarına katkı sağlamak amacıyla Yapay Zekâ Politikaları Derneği ile bir iş birliği protokolü imzaladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu; “İletişim Fakültemizin, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitümüzün rehberliğinde, Yapay Zekâ Politikaları Derneği’nin bilgi ve birikimiyle, oluşturacağımız sinerji ile verimli ve somut sonuçlar elde edeceğimizden şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş ise, iş birliğinin üniversite öğrencileri ve toplum için çok kıymetli olacağını; yapay zekâ çalışmalarına sosyal bilimlerin dahil olmasıyla büyük bir eksikliğin kapanacağını anlattı.

Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu da, “İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin vizyon sahibi ve hızlı adımlarla değişim ve dönüşümlere açık olan bir kurum olmasının kendilerini sevindirdiğini vurguladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi – Yapay Zekâ Politikaları Derneği işbirliği; lisans ve lisansüstü seviyede araştırmalarla paydaşlara maddi ve manevi destek sağlamayı; gençleri doğrudan karar alma süreçlerine dâhil ederek görev, yetki ve sorumluluk almalarında öncülük etmeyi öngörüyor.

Yapay zekâ çalışmalarını teşvik etmek, toplumu bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak ve yetkinliği artırmak;İş birliğinin diğer amacını oluşturuyor.

İş birliği, üniversite öğrencilerine staj imkanları sağlamak; uluslararası etkinlikler düzenlemek, yapay zekâ konusunda yüksek lisans ve doktora araştırmalarına burs imkanının sağlamak hedeflerini de kapsıyor.

Teknoloji ve bilimi bir araya getiren Yapay Zeka, yapay araçlarla oluşturulan fakat insani özellikler sergileyen makinelerin geliştirilmesine verilen isim…

1956’da geliştirilse de ülkemizde akademik bir disiplin olarak henüz yeni sayılır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here