AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır”

0

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Trabzon’da düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bütçe görüşmelerinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) getirilecek yeni reform paketinin içeriğini ilgili açıklamada bulunan Kurtulmuş, insan hakları ve kadın hakları konusunda hukuki reformlar yapılacağını söyledi.

Kurtulmuş, kadınları ısrarlı şekilde takip edilmesinin suç kapsamına alınacağını ifade ederek “Suç yok, taciz ve saldırı yok ama birisi tarafından ısrarla takip ediliyor. Sosyal medya üzerinden, yolda yürürken takip ediliyor. Hukuki tabir olarak kullandığımız ısrarlı takibin de bir suç unsuru haline gelmesi ve Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu kapsamı içine girmesini inşallah bu paketle birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kurtulmuş, adalet reformu kapsamında, mahkemelerin iş yükünü azaltmak amacıyla ‘Pilot dava’ uygulamasının hayata geçirileceğini de ifade etti.

Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin, “Bazı esnaflar kendi işlerini çevirsin diye verilen kredi ile döviz bürolarına gidiyor kendi işleri için kullanmadıkları parayı dövize çevirip kenara koyuyor. Doların veya dövizin satışında bir kısıtlamaya gidilebilir mi? şeklindeki soruya Kurtulmuş, “Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here