12.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 10, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Selahattin Demirtaş: ”Bizim de halka karşı özür borcumuz var”

Selahattin Demirtaş: ”Bizim de halka karşı özür borcumuz var”

0

Selahattin Demirtaş: ”Bizim de halka karşı özür borcumuz var”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamasını yürekten desteklediğini söyledi. Kendilerinin de halka karşı özür borçları olduklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Şubat’tan Roboski’ye, Diyarbakır hapishanesi mahkumlarından azınlıklara dek devletin işlediği suçlar nedeniyle mağdur olmuş birçok kesimle helalleşeceklerini açıklaması, kamuoyunda büyük yankı uyardı.

Söz konusu adımla ilgili bir açıklama da, Kasım 2016’dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını toplumsal uzlaşma ve ülkemizin iç barışı açısından çok önemsiyor ve yürekten destekliyorum. Çünkü geçmiş hatalarımızla samimi, dürüst ve cesur bir şekilde yüzleşip karşılıklı helalleşmeden hiçbir sorunumuzu kalıcı olarak çözemeyiz” Demirtaş, ‘bu nedenle Cumhuriyet’in kurucusu partisi CHP’nin Genel Başkanı sıfatıyla yapılmış bu açıklamanın tarihi önemde olduğunu, mutlaka sahiplenilmesi, desteklenmesi ve güç verilmesi gereken ciddi bir adım olduğunu’ söyledi.

Siyaseten eleştirildikleri için değil, siyasi bir kumpas sonucunda cezaevinde olduklarını ve siyasileşmiş mahkemelerde çok ağır ceza istemleriyle yargılandıklarını ifade eden Demirtaş, “Bu durumumuza rağmen, bizim de halka karşı özür borcumuz var” dedi. Demirtaş, şöyle devam etti:

“Ben şahsen, bu özeleştiriyi ve özür dileğimi halka sunmaktan geri durmam, özeleştirimizin muhatabı siyasetin aparatına dönüşmüş mahkemeler değildir elbette. Bununla birlikte halkımıza, tüm Türkiye toplumuna sözümüz olsun, biz de kendi hatalarımızla yüzleşecek ve hep birlikte helalleşeceğiz.

Evet, sorunları biz yaratmadık, sorunların kaynağı biz değiliz ancak siyasetçiler olarak eğer doğru ve başarılı bir politika izleseydik çözümsüzlükten beslenenlerin ekmeğine, istemeden de olsa yağ sürmemiş olurduk. Kendi adıma bu sorumluluğu her zaman kabul ettim ve halen aynı noktadayım. Kimlik siyasetini aşarak toplumun tamamını kucaklamayı başarmalıydık. Şiddetin tümden devre dışı kalması için siyasetçiler olarak daha fazla inisiyatif almalı, öne çıkmalıydık.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here