Güneydoğu dışında Türkiye yağmurlu bir hafta yaşayacak.

0

Güneydoğu dışında Türkiye yağmurlu bir hafta yaşayacak.

Meteoroloji verilerine göre, yeni haftada ülke genelinde yağış görülecek.

Ankara, İzmir ve İstanbul’da da hafta boyunca beklenen yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bu akşam saatlerinde Trakya Kesimi, Batı Akdeniz, (Eskişehir ve Sivas hariç) İç Anadolu ile bugün öğle saatlerinden sonra (Bursa ve Bilecik hariç) Marmara, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Göller Yöresi, (Gümüşhane ve Bayburt hariç) Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı ve Hakkâri çevreleri ile Ankara’nın kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, bugün öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bugün sabah saatlerinden itibaren Trakya Kesimi öğle saatlerinden sonra (Bursa ve Bilecik hariç) bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ilk saatler ile yarın (Pazartesi )öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here