NEYMAR; KUSURSUZ KAOS

0

NEYMAR; KUSURSUZ KAOS

“Neymar Kusursuz Kaos” belgeseli Salı günü Netflix`te gösterime girdi. Hemen televizyon karşısına geçtim ve izlemeye başladım. Sadece ismen tanıdığımız şöhretli insanların bizim görebildiğimiz hayatlarının arka planlında yaşadıkları hayatı ve o noktaya nasıl geldikleri bir merak konusu olmuştur benim için.

Çünkü başarı asla tesadüf değildir. Çalışma ister; dozunda hırs ister; ve gelişime açık olmayı ister. Ve tabii bir de belgeseli izlediğinizde sizde göreceksiniz. Neymar`ın ne kadar sinirli bir mizaca sahip olduğunu…. Belgeselin adı bu yüzden “Neymar Kusursuz Kaos” … Neymar`ın kaostan beslendiği anlatılıyor. Biz Beşiktaş`ta futbol hayatını sürdüren Michy Batshuayi`ye Batman lakabını uygun görmüşken. Neymar`da karşımıza Batman olarak çıkıyor.


Neymar`a yapılan Batman benzetmesini belgeseldeki bazı detaylardan ve Neymar`ın babası ve aynı zamanda menajeri olan Neymar Santos Sr.`un söylediği, “Kahramanlar kaos olmadan ortaya çıkmaz. Kaos olmasa Batman olmazdı.” Sözlerinden anlıyoruz.

Bu belgeselde Neymar`ı Lionel Messi, Kylian Mbappe, Dani Alves, David Beckham, Thiago Silva, Bruno Rezende ve Gabrial Medina`dan dinliyoruz.

Belgeselin kurgusu gerçekten müthiş; izlenebilirliliği arttırıyor.
Belgesel için çok detaylı bir arşiv çalışması yapılmış.
Belgeselde bahsedilen her olay tıpkı bir sinema filmindeki gibi kurgu ile ile birbirine bağlanmış. Bu yüzden yönetmen David Charles Rodrigues`in başarısını es geçmemek gerektiğini düşünüyorum.

Belgeselin yapımcıları arasında LeBron James ve Maverick Carter bulunuyor.

Bu mini dizi şeklindeki belgesel üç bölümden oluşuyor.

Bölüm “Brezilya`nın Büyük Umudu” 51 Dakika
Bölüm “Geri Dönüş” 61 Dakika
Bölüm “Burası Paris 53 Dakika

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen
Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 30 Ocak 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here