Japonya’da  hükümet, bir şey mi biliyor: Altıncı koronavirüs dalgasına yoğun biçimde hazırlık yapılıyor! 

0

Japonya’da  hükümet, bir şey mi biliyor: Altıncı koronavirüs dalgasına yoğun biçimde hazırlık yapılıyor! 

Ülkede, 1,6 milyon kişiye COVID-19 oral ilaç sağlanmasına karar verildi.

Ayrıca, kararlaştırılan koronavirüs müdahale paketi, hastalar için hastane kapasitesini en yüksek seviyeye kıyasla yüzde 30 artırma planını da içeriyor.

Başbakan Fumio Kishida toplantıda yaptığı açıklamada, “En kötü durum senaryosuna dayalı bir tıbbi sistemi güvence altına alarak ve erken tedaviyi güçlendirerek, enfeksiyonlar yayılsa bile ekonomik ve sosyal faaliyetlerimizi sürdürebileceğiz.” Dedi.

Japonya’da Hükümet, oral yoldan verilen bir ilaç olan 1,6 milyon doz molnupiravirin tedariki konusunda ABD ilaç şirketi Merck & Co. ile anlaştı. Japonya, ilacı, pandemiyi durdurmanın anahtarı olarak görüyor.

Hükümet, ilacın hastaların evlerine teslim edilmesini sağlamanın yanı sıra Japonya’da oral ilaçların geliştirilmesi için 2 milyar yen (17, 5 milyon $) sağlamayı planlıyor.

Ülkenin bu yaz beşinci enfeksiyon dalgasının zirvesi sırasında, yaklaşık 28.000 kişinin hastaneye kaldırılması gerekiyordu. Japonya şimdi, yaklaşık 37.000 kişiyi ağırlayabilmek için Kasım ayı sonuna kadar kapasiteyi artırmayı planlıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here