“Perinçek’i hep hapiste tutmak lazım, o kadar çok kişinin ölümünden mesul ki!”

0

“Perinçek’i hep hapiste tutmak lazım, o kadar çok kişinin ölümünden mesul ki!”

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Halk TV’de konuştu.

Mehmet Ağar’ın gücünü gayrimeşru hayattan aldığını söyleyen Eymür, “Burun ameliyatı geçirdiği söyleniyor, kokain kullananlarda olur” ifadesini kullandı.

Eymür, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de yüklenirken, “Ortalığı devamlı karıştırdığı için bence hep hapiste tutmak lazım. O kadar çok kişinin ölümünden mesul ki, o kadar çok” açıklamasında bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkındaki ‘Amerikan ajanı’ iddiasında bir çelişki görmediğini söyleyen Eymür, “Vallahi öyle bir çelişki görmüyorum ben. Ortalığı devamlı karıştırdığı için bence hep hapiste tutmak lazım. O kadar çok kişinin ölümünden mesul ki, o kadar çok. Hep teşhir etti, hep hedef gösterdi. Biz onu Robert Kolej’de bir İngiliz hocanın elinde, İstanbul grubunu yakaladık. Bunlar kayıtlarda olan şeyler” dedi.

Eymür, 1 Mayıs 1977 katliamına ilişkin de konuşurken, “1 Mayıs 1977 için Perinçek grubuna bakmak lazım. Onun kendi içlerinden, kendilerinden ayrılanlar anlattı. O hadiseyi ilk başlatanlar Perinçek grubu. The Marmara otelinin camları açılmaz. Oradan ateş edildiği pek doğru bir şey değil. Perinçek’le ilgili bağlıyorum ama mesnetsiz bağlamıyorum. Hepsini dökümental olarak ispat edecek durumdayım” ifadesini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here