El konulan yolsuzluk dosyalarından 3’üne bakanlık başmüfettişi atandı

0

El konulan yolsuzluk dosyalarından 3’üne bakanlık başmüfettişi atandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nun 10 ay önce İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan yolsuzluk dosyalarından üçü için bakanlığın mülkiye başmüfettişi görevlendirdiği öğrenildi.

3 dosya içinde kamuoyunda çok tartışılan İBB’nin önceki dönemde AKP yönetimine, vakıflara, spor kulüplerine tahsis ettiği lüks makam araçları konusu da var.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile belediyenin AKP tarafından yönetildiği döneme ilişkin İBB Teftiş Kurulu tarafından başlatılan 50’ye yakın yolsuzluk soruşturmasına 2020 yılının aralık ayında İçişleri Bakanlığı el koymuştu. İçişleri Bakanlığı müfettişleri 29 Aralık 2020 günü İBB Başkanlığı’na geldi ve yolsuzluk dosyalarını İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan istedi.

50’ye yakın yolsuzluk dosyası, 12 Ocak 2021 günü müfettişlere devredildi. Yaklaşık 13 milyar TL’lik kamu zararını ortaya koyan dosyaların, mülkiye müfettişleri tarafından inceleneceği açıklandı. 10 aydır dosyaların akıbeti ile ilgili bir açıklama yapılmazken, 3 dosya için İçişleri Bakanlığı’nın mülkiye başmüfettişi görevlendirdiği öğrenildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here