Onlarca nesilden daha yaşlı olan; bin 204 yaşındaki zeytin ağacı hasat edildi

0

Onlarca nesilden daha yaşlı olan; bin 204 yaşındaki zeytin ağacı hasat edildi

Mersin’in Mut ilçesinde hızar atölyesinde odun olmak için beklerken Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından getirilerek Demokrasi Meydanına dikilen anıt ağaç, zeytin vermeye devam ediyor.

Kadın Üretici Pazarında tezgah açan kadınlar, asırlık ağaçtan zeytin topladı.

4 yıldır gelenek haline gelen zeytin toplama etkinliği, çevrede yaşayan vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Yıllar geçtikçe daha fazla gürleşerek eski ihtişamlı görüntüsüne yeniden kavuşmaya başlayan ağaçtan onlarca kilo zeytin toplanarak sepetlere dolduruldu.

Görenlerin büyük ilgisini çeken ve mahalle sakinleri tarafından da büyük bir özenle korunan anıt ağaç ilçenin sembollerinden birisi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından ‘Anıt Ağaç’ olarak tescil edilen zeytin ağacı Mut’tan getirilip yeniden toprakla buluşturulmuştu.

Mut’ta yol çalışması sırasında sökülen ve 1200 yıllık olduğu belirtilen zeytin ağacı, Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Menderes Mahallesi’ndeki Demokrasi Meydanına yeniden toprakla buluşturulmuş ve 2017’de Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘Anıt Ağaç’ olarak tescillenmişti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here