13.4 C
Türkiye
Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana Sayfa Kent Birer birer çekildiler. Altın Kelebek Ödülleri’ne aday gösterilen isimlerden açıklama geldi.

Birer birer çekildiler. Altın Kelebek Ödülleri’ne aday gösterilen isimlerden açıklama geldi.

0

Birer birer çekildiler. Altın Kelebek Ödülleri’ne aday gösterilen isimlerden açıklama geldi.

Hürriyet gazetesinin her sene dağıttığı Altın Kelebek Ödülleri’ne aday gösterilen isimlerden çekildiklerine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Sanatçı Sabahat Akkiraz, “Bir çok sevenim Altın Kelebek için oy verdik size diye mesajlar gönderiyor. Sevginize,bunu oy ile ifade etmenize teşekkür ederim.2010 yılında aldığım bu ödül artık oy ile objektiflik ile dağıtılmıyor. Adaylar ülkemizin tamamını temsil etmiyor. O yüzden ödül oylamasından çekiliyorum” açıklamasıyla ödül oylamasından çekildi.

Sanatçı Güvenç Dağüstün, “Hürriyet’in durduğu yer ortada” derken, Gazeteci Candaş Tolga Işık, “Böyle bir ödülü de adaylığı da kabullenmem ve kabul etmem söz konusu değildir” ifadelerini kullandı. Redd grubunun solisti Doğan Duru ise, “Ben bu yazıyı yazmaya dahi üşenirim” diyerek adaylığı reddettiğini açıkladı.

Altın Kelebek ödüllerine aday gösterilen bir diğer isim Redd grubunun solisti Doğan Duru da adaylıktan çekildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından Güvenç Dağüstün’ün açıklamasını alıntılayan Duru, “Güvenç üşenmemiş ben bu yazıyı yazmaya dahi üşenirim” ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Ceylan Ertem ise, “En iyi şarkı, En iyi klip, En iyi kadın şarkıcı’ gibi dallarda aday olduğumu öğrendiğim Altın Kelebek Ödülleri’nden, hem hayat görüşüme, hem yıllardır oluşturmaya ve kollamaya çabaladığım duruşuma oldukça ters yapıda olduğunu bildiğimden Hürriyet Gazetesinin (ve bu tür gerçekliği sisli olan yarışmaların) temsil ettikleri ve etmedikleri sebepleriyle, bir çok müzisyen arkadaşım ve sanatçı ustalarım gibi, ben de çekiliyorum.”  açıklamalarıyla kararını duyurdu.

Genç şarkıcı Tuğkan ise, “Altın Kelebek’te bana oy veren herkese teşekkür ederim, çok naziksiniz. Beni listeye yazan kelebek ekibi de öyle. Fakat seçileceğimi bilsem dahi adilce yarışamayacağımı bildiğim bir platformda olmam söz konusu değildir.” ifadeleriyle kararını açıkladı.

Yekta Kopan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Altın Kelebek Ödülleri’nden çekilen isimlere yer verdi:

Gelen bilgiler ışığında adaylıktan çekilenleri tekrar yazıyorum.

Hala eksiğim varsa özür dilerim.

Güvenç Dağüstün

Candaş Tolga Işık

Redd solisti Doğan Duru

Ceylan Ertem

Sabahat Akkiraz

İsmail Tunçbilek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here