40 Yıl Sonra ABBA Heyecanı…

0
Sinemanın Büyüsü 
40 Yıl Sonra ABBA Heyecanı…
Çok sevdiğim ve yıllardır keyifle dinlediğim, ABBA grubunun 40 yıl sonra albüm çıkaracağını duyunca, kulaklarıma inanamadım. O anda büyük bir heyecan yaşadım.  Çünkü hayat bir müzikal olsa  ABBA grubunun şarkıları, o müzikalde başı çekerdi.
20Money Money, Gimme Gimme Gimme, Chiquitita, Mamma Mia en sevdiğim şarkıları arasındadır.

 Hatta Mamma Mia müzikali 1999 yılında sahneye konulmuş olup, keyifle izlediğim müzikaller arasında yerini almıştır. Müzikalin yazarlığını Catherine Johnson yapmıştır. ABBA şarkılarını müzikalde dinlemek gayet keyifli olmuştu o dönem…

Ben de genç müzik severlere ABBA grubunu keşfetmelerini ve dinlemelerini tavsiye ederim.
Gelelim 2008 yılına, yine Mamma Mia ismiyle müzikal film gösterime girmişti. O yıl fragmanını izlediğim de bir müzikalsever ve sinemasever olarak büyük heyecan duymuştum.
Mamma Mia müzikal filminin kadrosunda Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Meryl Streep, Christine Baranski, Colin Firth yeralmaktadır.
Filmin yönetmenliğini Phyllida Lloyd üstlenmiştir. Filmin bir özelliği ise müziklerinin tamamen ABBA şarkılarından oluşmasıdır.
ABBA şarkılarını seviyorsanız ve keyifli vakit geçirmek istiyorsanız 2008 yapımı Mamma Mia müzikal filmini izlemenizi tavsiye ederim.
Şimdi de ABBA grubunu yakından tanıyalım.
Grup 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde kurulmuştur. Grup dört kişiden oluşmaktadır. Agnetha Faltskog(Vokal) Anni Frid Lygnstad(Vokal) Björn Ulvaeus(Gitar) Benny Anderson( Piyano) En Çok Albüm Satan İsveçli Dalında Dünya Müzik, Grammy Hall Of Fame, Grammis Honorary Award, Grammis Award for Music DVD of the year ödüllerini kazanmıştır.
ABBA Albümleri
1973 Ring Ring
1974 Waterloo
1975 ABBA
1975 Greatest Hits
1976 Arrival
1977 The Album
1979 Voulez Vous
1980 Super Trouper
1981 The Visitors
 Bu albümlerden 40 yıl sonra çıkacak albümü heyecanla bekliyorum. Keyifle dinlemek dileğiyle hayatımız müzikal gibi geçsin.
Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 20 Eylül04 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here