Güneş 18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda. ♓

0

Öncelikle  Astrolojide Balık burcu ile ilişkili 12. ev semboliklerini kısaca paylaşmak isterim..

Bu ev alanı iç dünyamızda kurduğumuz hayaller, mitoslar, korkular ve kompleksleri anlatır. Ego’nun sonsuz bir özveri, sınırsızlık hissi, kendini başkalarına adamaya hatta ziyan etmeye eğilimini güçlendirir. Ruhsal ve spritüel konulara yatkınlığımız, meditatif anlamda enerji toplayışımız, kendi bilincimizin diğer basamaklarına yükselişimiz 12. evde gerçekleşir.

Başarılı olmamızı engelleyen korkular, yerleşik düşünceler, eksiklik duygularımız bir araya gelerek 12. evi içinden çıkılması zor bir çöplük haline getirebilir. Bu alanda yer alan gezegenler nasıl bir iç dünyamız olduğu hakkında sonsuz ipuçları verir. Aynı zamanda ruhsal yetenekler, başkalarına hangi alanda hizmet sunduğumuza dair göstergeler buradadır. Sezgiler, yaratıcılık, esin kaynağı taşıyan potansiyel, empati duygumuz, psikolojik açıdan bilinç altına atılan korkular burada saklıdır. Bastırdığımız şeyler, gizli hırslarımız, düşmanlarımız, karmaşa duygusu, gizli konulara karşılık  gelir. Çocukken öğrendiğimiz kabul edilemez, gizli zayıflıkların bulunduğu alandır. Özellikle yükselen burcun gerisinde kaldığı için Karma ile alakalıdır.

Geçmişten getirdiğimiz yükler, ailemizden bize miras kalan bitirilmesi gereken işleri de gösterir. Kişinin kendi şanssızlığını yaratması, elde olmayan nedenler, kısıtlamalar, çaresizlikler, suçluluk duygusu 12. ev ile alakalıdır. Zor açılar,  eski hayatlarımızda kötüye kullandığımız enerjileri gösterirken, olumlu açılar geçmişte yaptığımız iyicil eylemler bu yaşamda avantajımız olabilir. Perde arkası işler, hastaneler, hapishaneler, yetimhaneler, huzur evleri, geçmişin  arşivlerinin tutulduğu  kütüphaneler, müzeler  bu evin kapsamı içindedir. Dolayısı ile bu türlü yerlerde çalışan kişilerin haritalarında 12. ev vurgusu görebiliriz.

Esas tema 12. ev enerjilerini karşılık beklemeden, başkalarına verdiğimiz, el  uzattığımız, belki bizden daha şanssız, zor durumda olanlara merhamet ettiğimiz, kolektif dayanışmanın alanı olarak düşünebiliriz.

18. Şubat/20 Mart

Güneş Balık burcu seyri ile; öncü burçları başlayan ivme, sabit burçlarda olgunluğa erişti, değişken burçlarda azalan enerji artık dağılmaya, bitmeye başlıyor. Bu geçiş döneminde esnek olmaya, bırakmaya, şartlara uyum göstermeye,  döngünün sonuna doğru giderken ilkbaharı karşılamaya hazırlanıyoruz. Yılın  ilk ”öncü/ateş” enerjisi Koç burcu ile yeni bir döngü içine girilecek. Şu dönem Güneş Balık geçişi ile her başlangıcın bir sonu olduğu bilinciyle günlük yaşamın hızından, gürültülü atmosferinden uzaklaşıp kendimize yarattığınız dünyaya dönüş zamanı. Dolayısı ile bu günlerde daha fazla verici olabilir, duygularla temasa geçebiliriz. Fedakarlık yapılması gereken durumlar öne çıkabilir. Hayal gücüne dayalı konularla, yaratıcı işlerle ilgilenebiliriz. Güçlü bir ruhsallık içinde ilerleyebiliriz. Özellikle affetme temaları içsel olarak ruhumuza iyi gelecektir. İç sesimizi dinlemek, sezgilerle yol almak, korumak, kol kanat germek manevi duygularımızı besleyecektir.

Dikkatimiz dış dünyaya değil, iç dünyaya odaklı olacaktır. Olumsuz hali ile sürekli erteleme içinde olmak, endişe, kendi kendini yıpratan duygular, gerçeklerden uzaklaşma, odaklanamama problemi yaşanabilir. Kararsız, pasif, sorumsuz eğilimler öne çıkabilir. Diğer insanlarla sınır koymakta zorlanma, fedakarlığın dozunu ayarlayamama hali yıpranmamıza zemin hazırlamamalı.  Balığın değişken doğası ruh halimiz üzerinde gelgitler yaratabilir. Çeşitli bağımlılıklar, duygu durum bozuklukları moral motivasyonumuz açısından hırpalayıcı noktaya taşınmamalı,  kendimize adeta bir hapishane yaratmamalıyız. Bağışıklık, ayaklar, ayak bilekleri sağlık  anlamında hassas olabilir. Süreç içinde  daha izlenimci olmak, beklemek, tutarsızlık  içeren kararlardan sakınmak , aşırı hayale dayalı beklentilerin dışında kalmak en doğrusu. Balık burcunun doğum anı  haritalarımızda  bulunduğu alanda dış  etkilere açıklık, daha fazla fedakarlık öne çıkabilir. Mutlu Yaş’lar dilerim sevgili #Balık’lar. Saygılar, sevgiler. ?

Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

 

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 18 Şubat 2021

Yazarın Tüm Yazıları

#GünesBalıkBurcunda #özveri #bütünleşmek #fedakarlık #vicdan #icdünya       #irrasyonel #kabullenme #özdeslesmek #hayalgücü #adayis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here