En Sevdiğim Kahraman

0
En Sevdiğim Kahraman
Okuldan gelinmiş. Ödevler yapılmış. TRT1’de çizgi film saati gelmiştir.
Japonca bir şarkı başlar.
Önce ayın silueti sonra ay savaşçısınınki iki kuyruk şeklinde başının tepesinden toplanan uzun saçları, denizci kıyafetiyle televizyon ekranında belirir. O gökyüzünde süzülmeye başlarken ardından aynı modelde olan kostümleri başka renklerdeki diğer kadın gezegen savaşçıları da onu takip eder.
Işıklar pırıltılar ve ekranda süzülen çiçekler arasından smokinli şövalye gelir.
Savaşçı kadınların can dostu kediler Luna ve Artemis ortaya çıkar.
Çizgi film başlar.

Çocukluğumuz hayatımızın en güzel çağı, bir oyuncak sepetinden çok geleceğe yatırım yaptığımız bir hazine sandığı olabilir. Ben ve birçok arkadaşımın severek izlediği bu çizgi film aslında manga yaratıcısı Naoko Takeuchi’nin ilk olarak manga şeklinde yaptığı sonra bir animeye dönüştürülen eseridir. Anime şeklinde ilk olarak 1992 yılında yayımlanmış. Yayımlandığı günden bugüne ise tüm dünyaya yayılmış ve çocukluğumuzu da bulmuş. Biz de hayran hayran izlemişiz Ay Prensesini.
Bugüne gelecek olursak mitoloji, tarih, coğrafya, gezegenler ve daha birçok konuyu yazmak için severek okuyup araştırmamın sebeplerinden biri. Bir kere zaten gezegen savaşçıları güneş sistemini karanlık ve kötülüklerden korumaya çalışırken biz de gezegenleri öğrendik. İçeriğinde geçen antik tarih ve mitoloji içeren isimlerden ve kavramlardan dolayı bir Halikarnas Balıkçısı hatta Strabon, Homeros ve Herodot okumak zevkli, eğlenceli gelebiliyor. Bazı bölümlerde bilim adamlarından ve sanatçılardan da bahsediyor. Aslında kadınların akıl ve mantık doğrultusunda kendi ayakları üzerinde durabileceğini de gösteriyor. Bir dayanışma halinde olduklarından birlikte insanlığı korumak için daha da güçlüler. Hiçbiri birbirine benzemiyor. Görüntüleri, sevdikleri, zevkleri, karakterleri birbirinden çok farklı. Koruyucu bir erkek olan smokinli şövalye de var. Ancak masallardaki prensler gibi değil. Ne kadın savaşçılardan üstün ne de onlardan geride kalmış. Yalnızca gerçekten yardıma ihtiyaçları olduğunda medeni bir halde onların yanında oluyor.
Bu yeniden animeyi izlemeye başlasam kim bilir belki bana o zamandan kattığı daha neler görürüm. Sizler de en sevdiğiniz çizgi film kahramanının size kattıklarını düşündünüz mü hiç? Ayın sonsuz gücü bizi de bu amansız pandemiden kurtarır mı bilmiyorum. Ancak insanlık ayrımsız bir dayanışma içinde olunca hep birlikte dünyayı biraz daha yaşatırız diye düşünüyorum.
Bütün çocuklar karakterlidir. Belki bu yüzden de öykü çalışırken çocuk karakterler yazmayı çok seviyorum. Desteğinden dolayı hocamız Jale Sancak’a teşekkür ederek;
Aşağıdaki linkte dinlemek isteyen herkese bir çocuk öyküsü armağan ediyorum. 

İrem SEVAL

İrem SEVAL/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 24 Ocak 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here