Sana kırmızı çok yakışmıyor!

0

Spor Ekranı

Sana kırmızı çok yakışmıyor!

FİFA, UEFA, TFF, sesimi duyan kim varsa bu teknik direktörlere kırmızı kart gösterilmesi olayını tam olarak benimseyemedim .

Acaba teknik direktöre kırmızı kart gösterilmesi , olayın mantığına aykırı mı?  Ya da teamülleri çok zorlayan bir hareket mi?  Bu konudaki talimatlara baktığımızda da bir çelişkinin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

İşte talimatlara göre süper ligdeki takımlarda bulunması zorunlu olan görev alanları şunlar:

Teknik Sorumlu

UEFA Pro Takım Antrenörü

UEFA A Kaleci Antrenörü

TFF A Kaleci Ant.

Atletik Performans Antrenörü

Maç ve Performans Analizi Antrenörü

Oyuncu ve Maç İzleme Antrenörü

Yani yanılmıyorsam  talimatlar şunu söylüyor. Takım sahaya çıktığında mutlaka bir teknik direktör o takımın başında bulunmalı . Ancak TFF’nin görevlendirdiği hakem haklı ya da haksız bir sebepten takımın başında zorunlu olması gereken  hocayı sahadan atıyor.

Hoca yanlış konuştu , itiraz etti, küfür etti ben olayın o noktasında değilim. Ben yalnızca bir zorunluluğun yine o zorunluluğu getiren mercinin temsilcisi tarafından ortadan kaldırılması noktasındayım.

Futbolcuya kırmızı kart gösterildiğinde sahada başka futbolcular var 5 futbolcuya kadar hakem kart gösterebiliyor. Farzedelim ki hakem teknik direktöre sahada kırmızı kart gösterdi ardından yardımcı hocaya da gösterdi ve ardından antrenörler son kalan kişi malzemeci mi takımı yönetecek.

Tabi ki teknik direktörün bir ihlali varsa belli yaptırımları olabilir ancak oyundan atılması çelişki gibi geldi bana.. Teknik direktörün öğrencilerinin yanında cezalandırılması ise ayrı bir  tartışma konusu  ona şimdi girmeyeceğim.

Fakat olayın bir başka boyutu da şöyle;  hocayı sahadan atarak aslında hem hoca hem de takım cezalandırılıyor gibi görünebilir. Ancak senaryo şu ya,  hoca atıldıktan sonra yardımcı antrenör öyle bir performans gösteriyor ki takım adeta şaha kalkıyor ve bir anda her şey değişiyor. İşte Fatih Terim’in sahada olmadığı  maçta Galatasaray Göztepe’ye 3 gol att.. Gel de çık işin içinden…

Ali Akman

Bazen genç futbolcularla ilgili haberler reklam kokabiliyor.  Son zamanlarda bir Ali Akman adı futbol dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı . Genç futbolcu hergün bir takıma transfer ediliyor ya da her gün bir takımın Ali Akman’ın peşine düştüğü yazılıyor. Bunun üzerine ben de  merak ederek Akman’ın eski videolarını tekrar tekrar izledim Bursasporun maçlarına baktım. Gerçekten de bu genç kardeşimiz son derece yetenekli ve futbol için çok önemli bir özelliği var. CESARET

Ali Akman eğer kendisini geliştirmeye devam eder ve futbol camiasında doğru hamlelerle yönlendirilebilirse özel izleyicisi olacağına inancım sonsuz. Çünkü vurduğu her topun ayrı bir  seyir zevki var ve hiç olmadık yerlerden olmadık tarzlarda vuruşuyla adeta ezber bozuyor. Belli ki o da saha içinde bütün yeteneklerini sergiliyor ve bu sıra dışı ama zamanla yarışan gol vuruşlarından ayrı bir zevk alıyor. Ve belli ki hocaları onun bu yeteneklerini kullanması konusunda gösterdiği cesur davranışı destekliyor ve saha da seyrine doyum olmaz ustalıkta vuruşlar çıkıyor..

Şimdi onun peşinde olanlara seslenmek istiyorum gerçekten almak istiyorsanız gidip takımında izleyin iyice analiz yapın ve öyle transfer edin . Size geldiğinde burada kendisine tanınan özgürlüğü tanıyacaksanız, cesaretini kırmayacaksanız o sihirli vuruşlarına izin verecekseniz o zaman transfer edin Ama bunu yapamayacaksanız bırakın bu sıra dışı futbolcuyu takımında zevkle izlemeye devam edelim.

Hayatınızdan sporu eksik etmeyin

Hoşçakalın.

Dr. Erkan TURAN/Akademisyen-Gazeteci
 

Dr. Erkan TURAN/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 27 Aralık 2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here