⚽Süper Lig 28. hafta/Beşiktaş-Giresunspor, Sivasspor- Başakşehir

0

Süper Lig 28. hafta/Beşiktaş-Giresunspor, Sivasspor- Başakşehir

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında bugün Bitexen Giresunspor’u konuk edecek.

Vodafone Park’ta saat 20.30’da başlayacak mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek.

Ligde oynadığı son maçta Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 4-2 mağlup eden Beşiktaş, geride kalan 26 müsabakada 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

Derbi zaferiyle üst üste 4. galibiyetine ulaşan ve 52 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, Giresunspor’u da mağlup etmesi halinde bu sezon ikinci kez 5 maçlık galibiyet serisine ulaşacak.

Sezonun son haftalarına yaklaşılırken düşme tehlikesi yaşayan ekipler arasında yer alan 24 puandaki Giresunspor ise oynadığı 25 maçta 5 galibiyet alabildi. Karadeniz ekibi, 9 maçta rakipleriyle berabere kalırken, 11 maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, mücadeleye savunma hattında iki oyuncusundan yoksun çıkacak.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde sakatlanan ve sezonun geri kalanında görev yapması beklenmeyen Tayyip Talha Sanuç’tan faydalanamayacak. Tayyip’in sakatlanmasının ardından oyuna giren ve ikinci yarıda Enner Valencia’ya yaptığı faulle penaltıya sebep olup, kırmızı kart gören Welinton Souza da cezası nedeniyle Giresunspor karşısında takım arkadaşlarını yalnız bırakacak.

Teknik direktör Şenol Güneş’in stoper hattında Omar Colley’in yanında Romain Saiss ve Necip Uysal ikilisinden birini oynatması bekleniyor.

Karadeniz ekibinde ise kart cezalı Sergio dışında eksik bulunmuyor.

Beşiktaş’ta Cenk Tosun ile Amir Hadziahmetovic, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

İki futbolcu, Giresunspor karşısında kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve ligin 29. haftasındaki Trabzonspor mücadelesinde görev yapamayacak.

Sivasspor, Başakşehir’i konuk ediyor

Demir Grup Sivasspor, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında bugün Medipol Başakşehir’i ağırlayacak.

Sivas 4 Eylül Stadı’nda oynanacak ve saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Ligde geride kalan 26 maçında 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşayan Demir Grup Sivasspor, 30 puan topladı. Sivas temsilcisinde savunmada görev yapan Uğur Çiftçi’nin sakatlığı bulunuyor.

Ligde 4 maçlık kötü gidişini geçen hafta MKE Ankaragücü’nü yenerek sonlandıran Medipol Başakşehir ise 44 puanla 6. sırada yer alıyor.

Sezonun ilk yarısında iki takım arasında İstanbul’da oynanan müsabakayı Sivasspor 2-0 kazanmıştı.

2 oyuncu cezalı

Turuncu lacivertli ekipte iki oyuncu cezaları nedeniyle karşılaşmada görev yapamayacak.

MKE Ankaragücü maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Danijel Aleksic ile Joao Figueiredo, Sivasspor karşısında takım arkadaşlarını yalnız bırakacak.

Öte yandan, Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı kart sonrası 2 maç ceza alan Adnan Januzaj cezasını tamamladı. Turuncu-lacivertli futbolcu, görev verilmesi halinde Sivas deplasmanında forma giyebilecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here