Gol Vuruşu

0
SPOR EKRANI
Gol Vuruşu
ADI SOYADI :  Adem Büyük -Yeni Malatyaspor (Yaş 33)
ADI SOYADI : Umut Bulut Yeni Malatyaspor (Yaş 37)
ADI SOYADI : Mevlüt Erdinç  Karagümrük (Yaş 33)
Galatasaray ve Fenerbahçe’nin beğenmediği bu üç isim ezeli rekabete farklı bir boyut getirdi.  Fenerbahçe Yeni Malatyaspor’a yenilirken sahnede eski Galatasaraylı Adem Büyük ve Umut Bulut vardı.  Galatasaray Karagümrük’e yenilirken ise sahneye eski Fenerbahçeli Mevlüt Erdinç çıktı .Böylece  iki takım da hem eski silahlarıyla sevindi hem de rakibin eski silahlarıyla vurulmanın şokunu yaşadı.
Önce Adem Büyük:  Falcao ve Diagne ön planda tutulunca futbolcu  kendi isteğiyle Yeni Malatyaspora transfer oldu. Galatasarayda da kritik gollere imza atan ve verilen her görevi başarıyla yerine getiren Adem Büyük Yeni Malatyaspor formasıyla hem de Kadıköy’de  Fenerbahçe’ye gol atma başarısı gösterdi.  Adem Büyük’ün yaşı 33.
Ve Galatasaraylıların sabredemediği Umut Bulut: Liglerde en çok oynayan futbolcu olma rekoruna doğru koşar adım gidiyor. Umut Fenerbahçe’ye öyle bir gol attı ki levondovskivari oldu . Umut Bulut’un yaşı ise 37. Özetle Yeni Malatyaspor Fenerbahçeyi 3-0 yenerken goller eski Galatasaraylılardan geldi. Tabi buna Galatasaray taraftarı da çok sevindi ancak bu sevinç Karagümrük maçına kadar sürdü.
Çünkü Karagümrük maçında bu kez eski Fenerbahçeli Mevlüt Erdinç sahneye çıktı ve Galatasarayı yıkan o süper golü attı. Yazıma ilham veren de zaten Mevlüt Erdinç’in bu golü oldu.   Golü izleyince  kaleciye karşı karşıya  herkes atabilir diye düşünenler olabilir. Ancak ben bu golün çok üst düzey bir gol olduğunu düşünüyorum  ve golün Mevlüt Erdinç’in kariyerinin bir sonucu olarak görmekteyim . Mevlüt Erdinç’in oynadığı takımlara bakalım
Sochaux
Paris Saint-Germain
Rennes
Saint-Étienne
Hannover 96
Bu takımlarla birlikte  milli takım ve Fenerbahçe kariyeri de futbol yaşamında bir başka süreç oldu.. Gol pozisyonunda kendi sahasında kalarak ofsayta düşmeyen ve de topun önüne atılmasından sonra da müthiş bir depar atan 33 yaşındaki oyuncu adeta Avrasya koşusuna katılan bir atlet gibi Tüm Galatasarayı arkasına takıp kaleye kadar iniyor. Ensesinde Galatasaray defansının nefesini duyarken ve kaleci üzerine doğru gelirken müthiş bir soğukkanlılıkla topu kalecini üzerinden ağlara gönderiyor. Burada gol vuruşunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bu vuruşta derin bir altyapı eğitimi, tecrübe, ustalık her şey var.  Çünkü kaleciyle karşı karşıya kalıp golü atamayan ne ünlü oyuncular gördü futbol sahaları. O yüzden futbolda gol atmak kadar gol vuruşu da önemli.
Futbol akademi sözlüğüne göre Gol vuruşu: Sonucunda gol olan vuruş.olarak tanımlanmakta. Vuruşun gol olmasında vuracağınız yer, sizin ve rakibin pozisyonu, zamanlamanız, tercihiniz, vurma gücünüz, motivasyonunuz hepsi çok etkili. Tıpkı  Avrupa patentli Mevlüt Erdinç’in golünde olduğu gibi.. bu iki maçtan çıkarılacak ana fikre gelince bu iki büyük takımımız gol atma sorunu yaşarken gönderilen futbolcuların kurbanı olmalarını ana fikir olarak bir yere not edelim. Anlaşılan o ki bu üç değerli futbolcu büyüklerden gidip daha da büyüyen futbolculara son örnek olmayacaklar. Ancak bu örnekler de transfer politikalarını hep tartışılır hale getirmeye devam edecektir. Aman siz siz olun golcünüzü kaptırmayın ..
***
Gol demişken gol ve Golcülerle ilgili tarihe düşen bazı açıklamalar unutmak mümkün mü??:
ÖMER ÜRÜNDÜL
”4-2 biten İsveç – Norveç maçında, Zlatan İbrahimoviç ülkesi adına 3 gol atmak dışında neredeyse sahada yoktu.”
Metin Oktay
Kaleci tek ayağını kaldırdığı an, nasıl olursa olsun vuruşumu yapardım. Gol anı o andır.
Cemil Turan
Orta sahadan topu aldım,onu geçtim bunu bunu geçtim, defansı yatırdım, kaleciyi yatırdım. Golü attım ama inanın topa zor dokundum. O golü unutamam. Dermanım kalmamıştı.
METİN ALİ FEYYAZ
Beşiktaş taraftarının dilinden düşürmediği tezahürat:
 “1,2,3 gol yetmez 4,5,6 olsun Metin Ali Feyyaz koşsun Beşiktaş’ım
şampiyon olsun”
TANJU ÇOLAK
Attığım goller haram olsun.
MESSİ
Yine gol atmak istiyorum
RONALDO
Benim için gol atmak çok önemli
***
SORU VE CEVAP
FATİH  Terim Kırmızı kart görürse geriye ne kalır
CEVAP:  FATİH Karagümrük
**
Sivasspor Trabzonspor maçının sonucunu bilen var mı?
Çünkü Abdullah Avcı’nın açıklamalarından sonra kafam karıştı . Zira;
Abdullah Avcı 1-1 berabere kaldıkları Sivasspor maçından sonra “Dışardan gözüktüğü gibi değil” demiş.
**
Fatih Terim “sen nasıl hakemsin .. sen ancak bekçi olursun” dediği için kırmızı kart görmüş.
Sizce hakeme bekçi değil de hangi mesleği söylese belki sarı kartla kurtarabilirdi?
***
Türk futbolunun zirvesi artık YERLİ VE MİLLİ. Bunu ben söylemiyorum formüle  bakalım.
Fatih Terim (YERLİ)- Sergen Yalçın (YERLİ)- Erol Bulut YERLİ –Abdullah Avcı (YERLİ) ve Şenol Güneş (MİLLİ)
Hayatınızdan sporu eksik etmeyin Hoşçakalın.
Dr. Erkan TURAN/Akademisyen-Gazeteci
 

Dr. Erkan TURAN/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 23 Aralık 2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here