Erce KAFTAN ‘Beşiktaş Böyle Gitmez!’

0
Erce KAFTAN/Spor Yazarı
Beşiktaş Böyle Gitmez! 
Beşiktaş’ta uzun süredir işler iyi gitmiyor. Sayın başkan ve yönetiminin başarısızlığı yer yer de beceriksizliğinden dolayı Beşiktaş sezonun başında tüm hedeflerine veda etti. Tabii ki; spordur, futboldur bu… Beşiktaş Gençlerbirliği’ne de Konyaspor’a da yenilebilir, PAOK’a da elenebilir, Rio Ave’ye de… Ama tam bir plansızlıkla, programsızlıkla gidip tüm bu mağlubiyet ve hezimetleri bu kadar kısa sürede yaşayamaz.
Teknik ekip formsuz mu yoksa hafta içi süper Başkan Ahmet Nur Çebi’nin  “Yönetimizin yaptığı transferdeki tüm oyuncuları Sergen Hoca’nın isteği ile aldık” açıklamasına karşı bir tepki mi bugünkü kadro, anlayamadık?
Rakip takım hocası istese böyle ilk 11 çıkaramaz karşısına!
Bayern Münih’e karşı iki ön libero ile çıkıp hücum etmek isteyen Şampiyonlar Ligi çeyrek finali kovalayan Beşiktaş’tan Gençlerbirliği’ne karşı 3-4 ön libero ve yaratıcısız orta saha ile ile sahaya çıkıp üzerine de pozisyon üzerine pozisyon veren ve gol yiyen Beşiktaş! Nereden nereye geldik! Ayrıca teknik ekip ve özellikle Sayın Gürsoy Yalçın ile ilgili dedikodulara ve haberlere açıklama vermesi gereken bir teknik ekip var.
Sevgili Yönetim Kurulu; Nasıl, iyi mi böyle? Kitap ve film paylaşımlarınız çok iyi… Sayenizde Beşiktaş taraftarı kültürünü ve bilgisini geliştiriyor. Bir emeklilik projesi olarak Beşiktaş’ı mahvetmek nasıl bir şey bir bir ortaya koyuyuorsunuz!  Süper kurumsallık getireceğini söyleyip dosya arası kağıt paylaşan yöneticilerimiz nasıllar acaba? Ah bir yönetime gelseler neler yapacaklar… Burası Beşiktaş Kulübü farkındasınız değil mi? Guti, yıllar önce ne de güzel söylemişti; “Profesyonel bir kulüp olan Beşiktaş amatörler tarafından yönetiliyor.”
Az bile söylemiş çünkü bu toplama Yönetim Kurulu amatör bile değil öncelikle başarısız ve bu başarısızlığın kök sebebi ise beceriksiz olmaları… Hüseyin Mican’ların bile yöneticilik yaptığı yapıda ondan başarısızı gelemez derken adamcağızı yalnız bırakmadınız. Bravo iyi başarı.
Sayın Başkan, biz halı saha kadrosu yaparken daha ince eleyip sık dokuyoruz. En azından tanımadığımız adamları çağırmıyoruz. Tanıdığımız adamların da işe yarayacaklarını, uyum sağlayacakları kadroya alıyoruz. Siz ise kafanıza göre, tanımadıklarınızı ya da rakı sofrasında size yardakçılık, yancılık yapanları aldınız. Memnun musunuz bu gidişattan, bu halden?
Var mı ödenecek elektrik parası ya da yeni fedalar, ‘bırakmam seni’ ler.
Yeter, geldiğinizden beri amiyane tabirle ağladığınız. Merak etmeyin biz de farkındayız Beşiktaşın mali durumunun da, limitlerin de yapısal zorlukların da ama her yerde söylediğiniz gibi madem pişman olacaktınız, madem zorla aday oldunuz lütfen bırakın. İstifa ayıp değil zira Beşiktaş ne alternatifsiz ne sahipsiz hatta sizin kurduğunuz bu yapıdan daha iyisini kuracak ekipler de insanlar da mevcut. Fikret Orman’a kızardık sürekli tatile gidiyor diye, Yıldırım Demirören’e kızardık ‘ben çocuklarımla tatil de mi yapmayacağım’ dedi diye ama maşallah takım bu halde, transfer sezonu bitti bitiyor siz geçen haftayı Bodrum ve Selimiye’de geçirdiniz.
Sayın Başkan; madem pişmansınız madem sizi çevreniz itti başkanlığa; bırakmak da 5 dakikanızı alır. Başkan olmayı sevmişsiniz diye duyuyoruz, Sayın Başkan hitabı ve onore edilmek hoşunuza gidiyormuş ama olmadı sayın başkan bu Yönetim kurulu  ile olmayacak da lütfen ekip arkadaşlarınızı, murahhas üye ve CEO’yu değiştirin!  Ya Beşiktaş’ın problemlerini çözdünüz ya da siz de olmadığının farkındasınız ve Beşiktaş’ı bırakıyorsunuz. Hangisine karar verdiyseniz yapın bir an önce.
Beşiktaş camiasının ne sabrı kaldı ne de bu durumu kabullenecek hali. Beşiktaş armasını arkasına alan herkes her istediğini yapacağını zannediyor. Pandemi sürecinden dolayı taraftarsız kalması hiçbirinizi yanıltmasın Beşiktaş camiası ve taraftarı patlamaya hazır bomba gibi ve patlamak üzere. Eğer maçlar seyircili olsaydı bu maç ne yönetim ne teknik ekip ne de futbolcular bu kadar rahat olamazlardı. Bu durum sizi yanıltmasın. Sevgili futbolcu kardeşlerim ve teknik ekip belli oldu, bu geldiğine pişman ve başarısız yönetim gidecek ama lütfen sizler kendinize gelin ve Beşiktaş camiasının tepkisini üzerinize almayın.
Sayın Yönetim Kurulu üyeleri lütfen daha fazla zarar vermeden Beşiktaş’ı yönetecek kapasitedeki Beşiktaşlılara bırakın ve daha da fazla zarar vermeden gidin artık. Ekim olmadan hem Şampiyonlar Ligi hem UEFA’dan elenip ligden kopulmaz. Lütfen bırakın Beşiktaş’ı. Bu yapı yara bandıyla gitmiyor artık bünye ameliyat istiyor köklü değişiklik şart. Birbirleriyle iç içe geçmiş matruşka yönetimler son bulmalı. Açıkçası Sayın Serdal Adalı’nın suçu neydi? Bu mevcut yönetim Fikret Orman yönetiminin daha çok devamı. Artık değişim şart ve Beşiktaş’a umut lazım.
Sevgili Büyük Beşiktaş camiası evet zor günler yaşanıyor ve hızla dibe vuruş geliyor. Ama merak etmeyin bu artık topal ördek olan yönetim sonrası camia olarak birleşip omuz omuza verince gücümüz etkimizden gelecek karartmayın enseyi. Bu beceriksiz yönetim gidince, bu Fikret Orman döneminin devamı bitince Beşiktaş rahata erecek. Biliyorum artık Beşiktaş için plan, projesi olan vizyonu olanlar çalışmalar yapıyor.

Erce KAFTAN/Spor Yazarı

Erce KAFTAN/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 14 Ekim 2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here