Cihat ŞENER yazdı: ”Ağzı Olan Konuşuyor.”

0

Cihat ŞENER/Eğitimci-Yazar

“Ağzı Olan Konuşuyor.”

Sevgili Öğrenciler,

Başlıktaki sözü çok severim;

Nereden çıktı demeyin, açıklayayım.

ÖSYM, 2019 yılına ait yapılan yerleştirmelerin ve o dönemde oluşan taban puanlarını açıkladı. Ancak medyada bu sanki bu yıl, bu puanlara göre öğrenci alınacakmış gibi lanse edildi. Oysa o puanlar ancak bir fikir verebilir ama bu yıl yapılacak tercihlerde başka hiçbir işe yaramaz. Aslında bu yanlış bilgilendirme her yıl yapılıyor. Bu bir yanlış yönlendirmedir. Siz bu yanlışa düşmeyin. “Geçen yıl en düşük 385 ile almıs, benim puanım bu yıl 380, o zaman ben burayı yazamam.” tümüyle yanlış bir cümledir.

                               

Yazabilirsiniz! Bu yıl o programı, kimlerin ve hangi puanlı öğrencilerin tercih listelerine yazacakları bilinmiyorken, bu tür yanlışlara düşmemek gerekiyor.

Tercih taleplerinin 6-14 Ağustos arasında alınacağı açıklandı. Senin yapman gereken sağlam kafa ile oturup bir tercih listesi yapmaktır.

İki tane soruya cevap bulun;

1. Benden ne olur?

2. Ben bu işi severek ve isteyerek yapar mıyım?

                                           

Listenizi, üstteki soruların yanıtlarına göre sıralayın. Yapacağınız yanlış seçimlerin bedelini yaşamınız boyunca ödemek zorunda kalırsınız. Tercih listesi yapmak, puan sırasına göre liste yapmak değildir. Kendine uygun, başarılı olabileceğin meslekleri seçmelisin. Hatta ilk birkaç tercihini geçen yıl yüksek puanlı bile olsalar ilk sıralara yazabilirsin.

Sonrasında ise bilinçli ve dikkatli olmalısın. Deneyimli birilerine danışmanı da öneririm.        Ama unutma, söz konusu olan senin geleceğindir. Aman dikkat!

Cihat ŞENER/Eğitimci-Yazar

cihat_sener@yahoo.com

CihatŞENER/kentekrani

Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 22 Temmuz 2020

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here