Beyoğlu’ndaki 123 yıllık Botter Apartmanı, sanat ve tasarım merkezi oluyor

0

Beyoğlu’ndaki 123 yıllık Botter Apartmanı, sanat ve tasarım merkezi oluyor

İBB, bu amaçla Botter Apartmanı’nın restorasyonuna başladı. Restorasyon sonrası bu bina, sanat ve tasarım merkezi olarak kullanılacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beyoğlu, İstanbul’un özellikle tamamına yaymaya çalıştığımız bu mirasın korunması noktasında attığımız adımların odağında duran bir yer” dedi.

İmamoğlu, “Burada özellikle Taksim Meydanı’ndan Tünel’e, Galata’ya, Karaköy’e kadar birbirlerini tamamlayacak ve bu bahsettiğim hafızayı da her an size hissettirecek noktalarında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada esas amacımız; şehrin gerçek kimliğini, o varlığını hem bugün yaşayanlarına hissettirmek hem bütün dünyaya sunma çabasıdır” ifadelerini kullandı.

Botter Apartmanı’nda sergi salonu, gösterim merkezi, İstanbul Documenter Film Arşivi, bilgi belge merkezi, konferans salonu, tasarım atölyesi, tasarım ofisi açık alanı, sanatçı tasarım açık alanı yer alacak.

İlk olarak bahçe, zemin kat ve birinci kat tamamlanacak. İstanbulluların dinlenebileceği, vakit geçirebileceği, sosyallaşebileceği alanlar da merkeze dahil edilecek. Bahçe tamamen etkinlikler için kullanılacak.

Botter Apartmanı yani nam-ı diğer Casa Botter, İstanbul Boğazı’nın Avrupa Yakası’nda, İstiklal Caddesi’nin Tünel yönünde İsveç Konsolosluğu’nun yanında 19. yüzyılda inşa edilmiş bir bina.

Osmanlı padişahı II. Abdülhamit’in terzisi ve modacı Jean Botter’in oturması için ünlü mimar Raimondo D’Aronco tarafından tasarlanan Botter Apartmanı, Beyoğlu’nun en önemli mimari yapılarından biri.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here